Eftersom bilen är på verkstaden så cyklar jag till och från bussen nu. Det påverkar mitt val av huvudbonad. Det blir ingen hatt så länge jag cyklar. Det är för bökigt att släpa med sig en hatt (jag får ju ta huvudbonaden i väskan eftersom jag givetvis har cykelhjälm). Det är alltså keps som gäller. Mössa? Tror inte det… hannah_hats_a

Av olika anledningar så blev det mycket stressigt i förmiddags. Jag cyklade som en galning i regnet för att hinna med bussen. Hade den inte varit sen så hade jag missat den. Orsaken till att jag skulle med bussen var att jag skulle in till Socialförvaltningen för praktik. Förra veckan bestämde vi att jag skulle utöka och vara där även på onsdageftermiddagarna.

Hursom, jag hann precis med bussen. Jag satt där, svettig och stressad, och försökte lugna ner mig. I de lägena, efter en stressig stund, blir jag ofta väldigt ledsen. Jag vet inte riktigt vad det är som händer men det känns väldigt jobbigt och gråten kommer. Det är ingen höjdare att sitta och grina på bussen men jag lyckades hålla emot ganska bra så jag tror inte nån märkte nåt.

Det gick bra på Socialförvaltningen även om jag inte riktigt var i form. Efter praktiken gick jag till ”Myrorna”. Jag tänkte att jag kanske kunde konsumera mig glad. Det kunde jag. De hade de fyra första säsongerna av MASH på dvd.MASH_sasong_1_a De var lite dyra men jag köpte dem ändå. Jag köpte också en väst till minsta pojken.

Det är här den gnälliga gubben kommer in i bilden. På barnavdelningen på ”Myrorna” satt det stora skyltar om att det var halva priset på alla barnkläder. Ni kan säker gissa vart det här är på väg. De drog inte rabatten i kassan när jag betalade. Jag upptäckte det när jag kollade kvittot efter att jag gått ut ur butiken. Jag gick in igen. Ställde mig i kön. När det blev min tur så påpekade jag att det faktiskt var halva priset på barnkläderna. De kunde behålla det felande beloppet. Det gäller PRINCIPEN! Jag är övertygad om att kassörskan tänkte ”din gnälliga jävla gubbe” när jag gick därifrån, i min keps. Jag kunde bara inte låta bli. Har de skyltat med halva priset så har de.

Ordinarie pris på västen? 20 kr.

De senaste dagarna har jag hämtat minsta pojken på dagis och sen cyklat hem med honom i cykelstolen. Storebror är ju hos mormor och morfar så han behöver inte hämtas. Det är mysigt att cykla hem med lill-killen bakpå. Han pratar oavbrutet, kommenterar allt han ser. Alla intryck måste bearbetas verbalt. Jag tycker han är så oerhört söt när han sitter där och snackar. cykelstol_a_2

Var vänlig följ och gilla: