Idag har jag haft en bra dag. Dagen var inte lika bra för alla. I förmiddags när jag skulle ut och springa så skrämde jag upp en duvhök som satt och kalasade på en av våra tuppar. Det var en av de tuppar som jag borde ha nackat redan i höstas men inte kommit mig för. tupp_dod_a

Resten av hönsen hade gömt sig inne i hönshuset. Jag kan förstå dem. Jag hade också gömt mig om jag varit ute med mina kompisar och plötsligt dyker en ”dödsmaskin” ner från himlen och dräper en av polarna. Hönsen får vara instängda i hönsgården nån vecka nu. Jag vill inte att duvhöken ska få för sig att vi dagligen bjuder på frukost.

På eftermiddagen var jag på caféet på CLAVIS. Jag kände mig oerhört välkommen. Det var en ny kvinna där. Hon var snabbt framme och hälsade och presenterade sig. De höll på att servera lunch när jag kom och hon såg till att jag fick vara med. När luncherna var serverade och jag skulle äta mina rester från igår så insisterade hon på att jag skulle ta lite av kasslergrytan vi serverat till lunch. Den var kryddig och väldigt god. När jag ätit så åt hon sin lunch. Jag kommenterade att hennes mat såg spännande ut. Hon hämtade genast en tallrik åt mig och gav mig ett rejält smakprov av hennes mat. Den var också god.

Jag hade en röd hundtandsmönstrad kavaj på mig idag. Den ligger precis på gränsen till vad jag kan bära med självförtroende. Vissa dagar tycker jag att det är för mycket färg och för spräckligt mönster. Idag kände jag mig färgglad hemma men väl på plats blev jag tveksam. Var det inte lite för mycket färg? För oroligt mönster? Jag fick dock en del komplimanger för kavajen så självförtroendet kom tillbaka.kavaj_rod_hundtand_a

Kavajen är ett fynd jag gjort på Kupan i Falkenberg. Ibland har de rea med stort R. Då kostar alla plagg 5 kr styck. Det var på en sån rea jag köpte kavajen. Det är en Oscar Jacobson så det är bra kvalitet. Den har några år på nacken men är i bra skick. Den var för kort i ärmarna när jag köpte den. Det finns dock sömsmån även i ärmsluten så jag lyckades länga ärmen med 1,5 cm. Det gjorde skillnad. Jag fick tillbaka fodret inuti ärmen på ett snyggt sätt. För att ärmslutet skulle se bra ut la jag även till en knapp och flyttade de befintliga knapparna lite. Hundtandsmönstret gör att det inte syns så mycket att jag varit där och fipplat.kavaj_rod_hundtand_armknappar_a

Jag är nöjd med både köpet och med min syinsats.

När jag gick från CLAVIS gick jag omvägen förbi Kupan. Där köpte jag en brun tweedkavaj (den är svagt rutig). Det är en Gant i deras serie ”the blazer”. Jag har redan några kavajer i den serien så jag vet att jag trivs i modellen. Klicka på kavajen så blir det en lite bättre bild.kavaj_tweed_gant_brun_a

Jag köpte även en dvd. Det är en brittisk film som heter ”Fish tank”. Jag gillar brittisk film och den här har fått jättebra recensioner. Det är dock möjligt att den är lite för mörk för mitt sinne just nu. Vi får se.fish_tank_a

Var vänlig följ och gilla: