Region Halland har beviljat mig två veckors rehabilitering på Varbergs kurort . Jag betalar samma kostnad som om jag hade varit inlagd, d.v.s. 100 kr/dygn och de står för resten. Det var min terapeut som förslog att jag skulle ansöka om det. Min läkare var med på noterna direkt. Vecka 11 och 12 är jag inbokad på Kurorten. Då är det förmodligen lite mindre folk på stranden…Varbergs_kurort_2_a

Tanken är inte att jag ska slappa på ett spa i två veckor utan dagarna kommer innehålla en hel del träning och föreläsningar (om stresshantering, kost mm). Jag tänker också se till att det finns gott om tid för att göra ingenting. Inga spa-behandlingar ingår i det som Region Halland betalar. Man kan betala för det själv. Massage hade varit trevligt men efter att ha kollat Kurortens priser så tror jag nog att jag är för snål.

Jag tycker det är sanslöst generöst att de skickar mig till Varberg. Jag vet inte vad det kostar i jämförelse med att ha mig inlagd på psyk i två veckor. De har kanske räknat på det och tycker det betalar sig i längden. Hur som, tack!

Vår internetuppkoppling har krånglat under helgen och idag. Jag har fått besked om att det är strul med nätet. Den ”station” som fixar vår uppkoppling är tydligen ökänd i Halmstads internetkretsar. Den fungerar inte som den ska, har inte gjort det på länge. Jag vet inte riktigt varför de inte fixar den. Sist jag kollade så betalade vi lika mycket för vårt internetabonnemang som de som bor inne i Halmstad och aldrig har problem. Det är tal om att dra fiber hit men vi får så när/om det blir av och vad det kostar.

Det var terapi i förmiddags. Det gick ganska bra där men det blev tufft när jag kom hem. Eftermiddagen och kvällen har varit lite kämpiga. Jag försökte distrahera mig med George Clooney på DVD:n i eftermiddags. Jag vet inte om det berodde på mig eller på George men jag tyckte inte filmen var särskilt bra. Jag såg ”The American”. The_American_a Jag har en dansk kopia (med svensk text) och enligt omslaget har den i Danmark fått en väldig massa stjärnor, plus och poäng. Jag var inte imponerad. Det är kanske så enkelt att jag inte riktigt kan se Clooney som en nedstämd yrkesmördare. Filmen börjar med några mord i ett snöigt Dalarna, det var väl det mest spännande med filmen (Dalarna, inte morden). Onödigt vetande om filmen är att Björn Granath är en av dem som dödas i början.

I och med att internetuppkopplingen krånglar har jag haft svårt att lyssna på musik på Youtube mot ångesten. Vi har en del musik på hårddisken men jag märker att jag inte lagt dit nån riktigt bra ”bomullsmusik”. Winnerbäck med ”Lycklig och förvånad” funkar dock hyfsat.

I förmiddags hann jag med en kort löprunda innan jag stack till terapin. Jag tyckte jag hörde sånglärkansanglarka_a men jag kunde inte få syn på nån. Jag har dock kollat på nätet och den har siktats på flera håll i Halmstadstrakten så jag hörde säkert rätt. För mig är det ett säkert vårtecken. Ett annat vårtecken är snödropparna som kommit fram i trädgården (glömt fotografera).

Var vänlig följ och gilla: