Jag har tidigare skrivit om mina svårigheter att hitta enfärgade gröna skjortor. På secondhandbutikernaskjorta_neongron finns det mönstrade (mest rutiga) gröna skjortor men de enfärgade lyser med sin frånvaro. När det nån gång dyker upp en enfärgad grön skjorta så är den ofelbart i en gräll neongrön nyans.

Jag har en mörkgrön skjorta som är ok i färg och passform men den har en väldigt ful krage (för långa och spetsiga kragspetsar).skjorta_gron_innan_a I går kväll fick jag dock en snilleblixt – ”Jag viker in kragspetsen och syr fast den”. Resultatet skulle bli en mycket snyggare krage av ”cutaway”-modell. Jag plockade fram symaskinen på direkten och sydde om kragen. Jag tycker att resultatet blev helt ok.skjorta_gron_efter_2 Sömmen blev kanske inte jättesnygg och hela konceptet skulle inte imponera mycket på modemaffian på Manolo. Å andra sidan var ju inte syftet att imponera på modemaffian utan att skapa en krage som jag tycker om. Det syftet tycker jag är uppfyllt. Som bonus fick jag dessutom en positiv känsla av att ha varit kreativ och resurssnål.

Stout har börjat vara ute mycket mer nu än han varit tidigare. Det är bra att han är ute och får rasta sig lite. Är han inne hela dan så blir han överjävlig och rejsar runt i huset som ett svart streck (och så brukar man höra kraschen när han vält ner nåt) eller så attackerar han fötter som om det gällde Jihad. Han är också förtjust i att klättra, idag var han upp i en bokhylla och härjade.stout_bokhylla_2_20150119_400_a

Var vänlig följ och gilla: