Vi har äntligen börjat få lite regn! Onsdag till fredag så kom det 15 millimeter och sen dess har det kommit ytterligare regn, men jag vet inte exakt hur mycket. I går kom det inte bara regn, en stund så kom det hagel också, stora hagelkorn dessutom.

Mitt psykiska mående har försämrats rejält de senaste dagarna, jag är oerhört trött och har massvis med ångest. För några somrar sen så hade jag stora problem med illamående i samband med oro och ångest och även om den problematiken inte försvunnit helt så har det blivit mycket bättre (och jag har lärt mig hantera illamåendet) men i går så kom ett riktigt intensivt illamående över mig på kvällen. I förrgår och i går hade jag dessutom problem med tryck över bröstet och domningar i armarna, även det något som jag kopplar samman med ångestattacker. Tyvärr så vet jag inte riktigt vad som orsakat försämringen, det har ju inte hänt nåt särskilt den sista tiden.

Jag har tidigare noterat att riktigt nikotinstark tobak kan hjälpa mig må bättre när jag är nere och orolig (nikotin påverkar mängden signalsubstanser i hjärnan) så i går fyllde jag pipan med Irish flake (på Irland sägs det att den är så stark att den får håret på bröstet att växa…) men det hjälpte inte alls. Jag fick ingen effekt och hade inte ro att röka färdigt stoppet utan avbröt halvvägs. Som ni ser på fotot så var det rätt kallt i går kväll, första gången på väldigt länge som jag hade min arbetskavaj i tweed på mig. Som också syns på fotot så var jag inte särskilt munter i går kväll.

Min trötthet de senaste dagarna har fått mig att känna mig på gränsen till letargisk men tack och lov är hustrun piggare och hon ser till att saker och ting blir gjorda här hemma. Utan hennes driv hade vi till exempel inte lyckats få väck det sista av vår ”skämshög” (jag skrev om den i maj). Idag lyckades vi äntligen få in de sista brädorna i släpet och köra ner dem till återvinningscentralen, nu återstår bara att ta fram röjsågen och kapa björnbärsbuskarna som etablerat sig där högen låg.

Var vänlig följ och gilla: