Idag har jag klättrat på tak och byggställningar. Först var jag uppe på ställningarna vid magasinet för johan_malar_pa_stallningatt påbörja den andra strykning av panelen och sen klättrade jag upp på hustaket för att byta en takpanna som lossnat.takpanna_los_20160608 Målningen gick betydligt bättre än takpannebytet, även om de som byggde magasinet på 1830-talet byggde det onödigt högt.

Det strulade med takpannan eftersom jag inte fick ersättningspannan att passa. Jag försökte och svor, takpannor_olikaförsökte och svor men fick inte dit den. Höjden och närheten till takkanten (jag hade ett rep om skorstenen som jag höll mig i) gjorde mig inte mindre stressad och irriterad. Till slut insåg jag att takpannorna på den delen av taket inte riktigt ser ut som takpannorna på resten av taket och att vi inte har några hela såna takpannor hemma. Vi får svänga förbi Byggåtervinningen i Halmstad someecard_statistikför att se om de har rätt sorts takpannor.

Idag kanske jag inte borde ha vågat mig upp på höga höjder eftersom jag haft en riktigt dålig dag, trött, seg och nedstämd. Jag sov dåligt i natt och de lila skorna sitter som en klump i magen på mig. Idag har jag inte heller kunnat hantera måendet med träning som jag kunde göra igår, i förmiddags så målade jag ju och på eftermiddagen var jag på praktiken och redovisade min statistikinsamling där.

På väg in till praktiken så klev jag av bussen vid Myrorna myrorna_halmstad_amed tanken att jag skulle gå in där och sen promenera genom stan och göra några ärenden. När jag kom ut från Myrorna så kände jag dock att jag inte orkade med att ha folk runt omkring mig, jag orkade inte ens gå inom Hemköp och köpa lite surkål utan det blev raka vägen till praktiken. På väg dit så plingade det i telefonen och jag såg att jag fått ett MMS från hustrun. Det var ett sånt MMS som jag inte kunde se i telefonen utan jag var tvungen att logga in på Telias hemsida för att kunna se berte_museum_bild_hemsida_abilderna. Jag började genast fundera på vad det var för bilder hon skickat till mig. Jag tänkte att hon kanske märkt att jag var ur slag och skickat nåt uppmuntrande. När jag till slut (mer om det strax) kom åt min dator på praktiken så upptäckte jag till min besvikelse att det var två bilder på stolar som jag fått. Hon skickade dem i lördags när hon var på en hantverksdag vid Berte museum. Bilderna måste ha susat omkring i cyberrymden i några dagar innan de till slut nådde fram till min mobil.

Tillbaka till praktiken. När jag kom dit så var dörren låst, vilket inte var förvånande eftersom de hade ennyckel_praktiken enhetsdag och inte väntade några besökare. Ingen kom dock och öppnade trots att jag ringde på flera gånger. Jag ringde också chefen och två i personalen på deras mobiler men jag fick inget svar där heller. Jag väntade och började formulera ett irriterat sms om att jag ställde in redovisningen eftersom ingen ville släppa in mig när nån till slut upptäckte mig. De hade suttit instängda i konferensrummet och inte hört ringklockan. För att detta inte ska inträffa igen så är jag nu utrustad med en egen nyckel (nyckelringen hade jag sen innan). Det är stort för mig, helt i klass med när jag fick min första tjänstemobil. 🙂 Redovisningen gick bra.

Till sist dagens humlebild.humla_20160608

Var vänlig följ och gilla: