Både i går och idag så var jag för långsam med kameran när jag satt med pipan. Igår så missade jag en iller som smet in på logen och i eftermiddags så lyckades jag bara fota rumpan på ett rådjurskid som skuttade fram i en glänta. När det gäller kidet så undrar jag om jag satt i andra tankar när mamman klev förbi eller om kidet var ute och rörde på sig på egen hand.

När jag bommade illern i går så hade jag faktiskt kameran i handen men jag var ändå för långsam. Det började med att jag märkte att pilfinkarna var upprörda över nåt och flög som tokiga vid logen. Jag tog fram kameran för att fota dem men då skingrade de sig och medan jag satt och grämde mig över den missen så dök illern upp längs med logväggen och försvann in på logen. Jag knäppte men fick bara med logporten. Nedan syns ett fotomontage av vad jag inte hann med att fota.

Jag tog en iller i en fälla för några år sen så jag vet ju att det finns iller häromkring men det är ändå förvånande att se en mitt på dagen. Det är väl risk för att det är dåliga nyheter för hönsen. En höna är redan försvunnen (försvann förra helgen) men jag vet inte om det beror på att hon blivit tagen av nåt rovdjur eller lagt sig att ruva utomhus någonstans. I dagsläget har vi därför bara två hönor och tuppen men en av hönorna har visat tendenser till att lägga sig och ruva i hönshuset. Förhoppningsvis gör hon det och lyckas kläcka fram några kycklingar igen och förhoppningsvis överlever de den här gången.

Till sist några koiga bilder.

Var vänlig följ och gilla: