Idag åt jag lunch på Strandgatan 20 tillsammans med en kompis.kinky_friedman_affisch Medan jag väntade på att hon skulle dyka upp så tittade jag igenom vilka evenemang som var på gång där. Döm om min förvåning när jag såg att Kinky Friedman skulle komma dit. I min värld så är han en megakändis och så kommer han till Halmstad! Jag ska försöka planera kalender och ork så att jag kan gå och se honom.

För dem som inte känner till Mr Friedman så kan jag berätta att han är musiker, författare, komiker politiker m.m., allt med en väldigt skarp och ironisk humor. Hans mest kända verk är nog låten ”They ain´t make jews like Jesus anymore”.

Innan lunchen så var jag in en snabb sväng på Myrorna, jag hittade inget i klädväg men de hade fått pipor_myrornain en drös med gamla fina pipor. Jag är svag för pipor och piprökning, jag tycker om lukten av piptobak och jag tycker att det är en snygg accessoar. Jag tror dessutom att tempot i piprökning skulle passa mig, johan_selfie_var_tweeddet kanske kunde få mig att sakta ner lite och bli mer uppmärksam på här och nu. Jag skulle alltså mycket väl kunna tänka mig att röka pipa, för några år sen började jag också nästan. Jag läste på en massa om pipor och piptobak, och var på väg att beställa bäggedera på nätet när jag slog i bromsen. Det var nog inte så mycket hälsoaspekten som den ekonomiska aspekten som fick mig att skrinlägga planerna. Jag var helt enkelt för snål för att börja. Lite bet också hustruns argument att en rökande pappa är en dålig förebild om man vill att ens barn ska undvika tobak.

Piporna på Myrorna verkar vara av bra kvalitet, Hilson, Erix, Royal Ascot och Bari var några av de märken som fanns representerade. Så vitt jag kan begripa så var de alla kvalitetstillverkare som gjorde pipor i äkta briarrot (roten från trädljung som växer vilt bl.a på Madeira, Kanarieöarna och i Medelhavsområdet).

I dag var jag riktigt nöjd med min utstyrsel, jag kände mig vårlig i ljus tweed och manchester.

Innan jag åkte in till min lunch och praktiken så gick jag loss lite med motorsågen hemmavid. Jag röjde buskar som börjat skymma utsikten från köksfönstret och av bara farten så tog jag ner sly längs ena logväggen också.utsikt_20160411_foreutsikt_20160411_eftersly_loge_innan

sly_loge_efter

Utsikten från köket blev helt klart bättre och den kommer att bli ännu lite bättre när jag fått undan riset.

 

 

 

 

Idag var också dagen då de första kastanjbladen slog ut.kastanj_utslagen_20160411

Jag fotade en sädesärla i förmiddags, till och med två stycken. Jag kom dem inte lika nära som i går men bilden blev i varje fall någorlunda skarp idag.sadesarlor_hustaket

Var vänlig följ och gilla: