Varje år har jag som mål att veden ska vara klar till midsommar, d.v.s. att den ska vara kapad, kluven och lavad. I år är målet delvis uppfyllt.ved_leverans_2b_a I går lavade jag det sista av den ved vi köpte färdigkluven.ved_hog_borta_a Veden som jag skulle kapa och klyva själv har jag, p.g.a. att jag bröt vänsterarmen, inte börjat med alls. Jag har ordnat så att vi ska få låna en vedmaskin och en granne har lovat att ställa upp med traktorer och kärror så den veden kommer också bli kapad och kluven. Det känns bra men jag stressar upp mig lite eftersom jag inte vet när det blir gjort. Det hänger på när vi kan låna vedmaskinen och när grannen har tid.

ved_trave_ej_sagad_aJag har tänkt tanken att jag ska börja såga och klyva den kvarvarande veden för hand men det känns som ett onödigt arbete om vi ändå kommer att ta hand om den med en vedmaskin så småningom. Det kommer ändå bli lite ved för mig att såga och klyva eftersom vissa stockar är för grova för att ta i maskinen. Det är dock svårt att plocka ut dem ur vedtraven nu, det är betydligt lättare att vänta tills de övriga stockarna är kapade och kluvna och ta de grova för hand då.

Jag blir inte kvitt mitt illamående. Jag känner av det nästan varje dag nu. Jag klarade dagarna i Östergötland men jag kände av det på resan upp. I går eftermiddag och kväll mådde jag rejält illa, så pass att jag till slut tog Theralen och sov bort illamåendet. För mig är det uppenbart att illamående är psykiskt betingat eftersom jag inte känner nåt när jag gör saker som att träna, blogga eller är på praktik medan jag verkar få det som ett brev på posten när jag har ”dötid” och inte gör något särskilt. Jag märker också att jag börjat gå och känna efter om jag inte är på väg att må illa. Det är förmodligen ett effektivt sätt att faktiskt bli illamående på.

dalsbruk_aJag är lite orolig för finlandsresan och illamåendet, orolig att jag ska må dåligt i Finland eller på vägen dit. Det påverkar så många, utöver mig själv, om jag blir dålig under den resan.

Jag måste få visa en bild på irländsk rododendron.rhododenronforest_a Rododendron har spridit sig från trädgårdar och växer nu vilt på Irland. Som framgår av bilden så täcker den stora områden och bildar riktiga “skogar”. För några dagar sen var det ett par som var ute och vandrade och försökte ta en genväg ner för en sluttning med rododendron. Det slutade med att de fastnade i växtligheten och var tvungen att kontakta räddningstjänsten för att få hjälp att ta sig därifrån. Så kan det gå.

Var vänlig följ och gilla: