Jag har till och från problem med mina knän och läkarna säger att det förmodligen är artros. Vad det än är så har det blivit mycket bättre sen vi skaffade Betty och jag började promenera med henne. I samband med att jag började få ont i knäna för några år sen så var det en läkare i Halmstad som startade de upp en artrosstudie som jag anmälde mig till. Studien innebär att jag får knäna röntgade och lämnar blod för analys varje år och vartannat år så är det även en del fysiska tester, alltifrån hand- och benstyrka till vägning och mätning av kroppssammansättning.

Igår var jag inne i Halmstad och gjorde den fysiska delen av studien, det var andra gången så när jag får resultaten kommer jag kunna jämföra med det förra undersökningstillfället. När de vägde mig och mätte kroppssammansättningen så plockade de dock fram siffrorna från det förra tillfället (2017) och de gjorde mig nedstämd. Vikten var visserligen ungefär den samma (drygt 15 kilos övervikt) men muskelmassan hade minskat och bukfettet ökat. Siffrorna bekräftade väl bara det jag redan visste men det var ändå tungt att få det svart på vitt, jag kämpar ju för att det ska gå åt andra hållet.

Ett annat besked jag fick direkt igår är att de kan känna benpåväxt i mina knäleder och i vissa fingerleder. Det innebär inte med 100-procentig säkerhet att min artros håller på att bli sämre men det är i varje fall inga bra nyheter. Jag blev lite förvånad att de kände nåt i fingrarna eftersom jag tycker att de känns starka och friska. Jag har ju hållit fast får och lamm massvis med gånger i år och då upplevt att jag haft ett riktigt bra nyp i händerna.

Var vänlig följ och gilla: