När jag var liten så brukade vi sommartid åka och bada på ett badställe utanför Vagnhärad som jag vill minnas hette ”Komöte” och låg nära Tullgarns slott (när jag blev äldre så tog jag och kompisarna oss in på det nedlagda kalkbrottet i Vagnhärad och badade i de vattenfyllda dagbrotten men det är en annan historia). Att jag tar upp Komöte här beror på att Betty och jag råkade ut för ett faktiskt komöte i går, eller rättare sagt ett kvigmöte. På vår vanliga promenad så gick vi förbi en hage som vanligtvis är tom men där det nu går kvigor. Betty tyckte de var väldigt läskiga, hon är inte den kaxigaste av hundar.

Tidigare under gårdagen så var hustrun och jag ute och körde med Pirana och när vi borstade på henne inför selningen så blev det uppenbart att vår lilla ponny har börjat fälla på riktigt nu. Pälsen föll av henne i stora sjok men ändå så verkade hon ha lika mycket kvar som innan.

I går eftermiddag tittade jag på Engelska antikrundan och döm om min förvåning när en av deras experter hade en likadan hatt som min arbetshatt. De var otroligt lika, även om min fått ta betydligt mera stryk än expertens. Hattbanden skiljer sig åt men det beror på att jag sytt ett nytt band till min hatt. Dagens aktiviteter har innefattat ett besök hos min terapeut (och därmed en anledning att klä upp mig lite) och ett besök på gården av hovslagaren. Planen är försöka undvika det som går av aktiviteter resten av dagen eftersom jag sov dåligt i natt och behöver vila. Hustrun är dessutom bortrest så det är jag som ansvarar för att barn och djur blir omhändertagna och utfodrade i kväll.

Var vänlig följ och gilla: