wsp_kartong_cd_aI eftermiddags så hittade jag äntligen cd-skivan med fotona från min resa till Belfast! Skivan var inte alls här hemma utan den var kvar på WSP. Orsaken att den fanns där var att den var del av ett gäng skivor med användbart länsstyrelsematerial som jag ”råkade” få med mig när jag lämnade länsstyrelsen och började som konsult. Jag har haft en av skivorna hemma (det var den jag använde för nån månad sen) medan resten var kvar på WSP.

Det var rena turen att skivorna inte var slängda eftersom jag i början på sommaren sa till dem på WSP att de fick slänga mina kvarvarandewsp_entre_a grejor. De hade inte tagit tag i det ännu så kartongerna stod kvar och jag kunde gå dit och leta. Skivan jag sökte efter fanns i första lådan jag öppnade!

Att bege sig till WSP för att titta igenom mina gamla grejor var en påfrestning. Jag hade hög puls och var lätt illamående när jag klev in genom dörrarna. Det hela gick bra eftersom jag snabbt fick komma ner i källaren och leta efter grejorna. När jag skulle gå igen så var det en del folk i fikarummet och jag blev ombedd att stanna och ta en kopp kaffe men jag kände att jag inte orkade det. Jag ville bara därifrån.

Nedan kommer några bilder från Belfastresan. De är kanske inte så spännande för nån som inte snöat in på Irland men jag blev väldigt glad när jag hittade på dem igen. Fotona visar i tur och ordning – en vy över Belfast med kringliggande berg, minnesmärke på Falls road över stupade IRA-soldater, en s.k. ”peace wall” som skiljer nationalistiska områdena från unionistiska och slutligen ”The Crown liquor saloon”, Belfasts mest kända pub.Vy i Belfast 2_a

Minnesplats Falls_a

Peaceline_a

Crown liquor saloon_a

Utöver att hitta den förlorade cd-skivan så har jag i dag också varit inne på praktiken och hållit en kort presentation om den statistik jag sammanställer där. Presentationen gick sådär men just nu känns det som det viktigaste är att den är avklarad. Jag gjorde mig besväret (ett roligt sådant) att matcha mina kläder med färgerna i Powerpointpresentationen. Matchningen blev bra och den uppskattades av åhörarna (när jag gjort samma sak tidigare år har de inte uppmärksammat det).

presentation_orange_20150915johan_sitter_orange_2_a

 

Innan praktiken så lämnade jag in min och åttaåringens cykel på Inejdens cykelverkstad. De var riktigt snabba med att åtgärda problemen. Tre timmar efter att jag lämnat in cyklarna kunde jag hämta dem, då hade de bytt slang och ventil i bakdäcket på sonens cykel och bytt bakdäck och kedja på min. Jag tycker det var raskt marscherat.

Vi har ett skruttigt gammalt plommonträd här hemma som aldrig brukar ge bra med frukt, eller rättare sagt, ge friska plommon. Det brukar vara mycket plommon på trädet men de blir oftast mögliga och angripna innan vi kan plocka dem. I år så ger dock trädet många, friska och goda plommon. Smaskens!plommon_2_20150915_a

Var vänlig följ och gilla: