I dag var en sån där dag då jag under morgonen inte visste vad jag skulle blogga om, eller ens om jag skulle blogga. Jag hade inget jag ville säga, bara ett ”sug” efter att få skriva. Bloggandet är att skapa, att vara kreativ, och det ger mig en liten kick (som jag så väl behöver).

Jag åkte in till Halmstad för ett möte redan på morgonen, så det blev inget tränat, sytt eller filmtittat idag. Efter mötet gick jag istället och fikade på CLAVIS och sen gick jag en sväng på stan. Fögasno_kran_a förvånande gjorde jag mig ett ärende till Myrorna. När jag kom ut från Myrorna (köpte inget) så vräkte snön ner. Jag försökte fota snöfallet med mobilen men det blev inte särskilt bra. Jag fick dock en bild med lite snöflingor och den stora kran som de använder för renoveringen av Åhlenshuset i centrum. Kranen har stått där ett tag nu och konkurrerat med kyrkan om vem som ska dominera den övre delen av stadsbilden.

Under eftermiddagen så var jag på Socialförvaltningen på praktik men i dag blev det inte många knop gjorda.knop_matutrustning_a Jag kunde inte fokusera eller ta tag i nåt. En av mina uppgifter där är ”omvärldsbevakning”. Det innebär att jag ska surfa runt på områdesspecifika sajter och fånga upp nyheter som berör den del av socialförvaltningen där jag gör praktik. I dag hade jag svårt att ens förstå det jag läste. Jag kunde läsas en artikel ett par gånger och ändå inte komma ihåg vad den handlade om. Läsandet blev mest att jag tittade på orden, jag tog inte in innebörden i det jag läste.

De enda stunderna av koncentration och fokus var när jag skrev ner stolpar till det här inlägget. När det gäller bloggen så har jag en förmåga att skärpa till mig. Jag tror inte bara att det handlar om motivation (d.v.s. att jag tycker bloggandet är roligare än praktiken, båda är roliga) utan det handlar mer om att jag i bloggandet vänder fokus inåt, mot mig själv. När jag är på praktik, eller bara ute på stan, så möts jag av en väldig massa intryck och information och vissa dagar så känns det bara som att jag inte klarar av att hantera så mycket intryck. Allt bara blåser genom skallen på mig och sen är huvudet tomt på både tankar och energi.

Var vänlig följ och gilla: