Idag började gå snett redan i går kväll. Efter att jag tagit min insomningstablett zolpidem_nara_ai går så blev jag kvar lite för länge nere och det slutade med mängder av mackor och glass. Jag vet inte vad det är som gör det men när jag blir trött, antingen naturligt eller kemiskt, så får jag ett enormt sockersug. I går kunde jag inte stå emot och det gjorde tyvärr att jag vaknade med oro och ett dåligt samvete idag. När jag blir tvärtrött och börjar hetsäta så känns det som om jag tappar obehagligt mycket kontroll över tillvaron, att jag i morse bara hade diffusa minnen av vad jag gjorde i natt bidrar till känslan av okontroll.

På förmiddagen var hovslagaren hovslagare_piranahär och Pirana som brukar sköta sig bra ville inte samarbeta. Hon krängde och hade sig när hovslagaren jobbade med henne, han fick slita för sina pengar idag. Hon reste sig dessutom tre gånger, två gånger när hovslagaren höll på med henne och så en sista gång när jag bara stod och höll i henne. Hon är en ganska liten häst men även små hästar blir stora och skrämmande när de står på bakbenen och viftar med framhovarna framför ansiktet på en. Ingen blev skadad men jag blev lite skärrad.

Besvärligheterna fortsatte när jag kom till praktiken, där fanns inget kaffe! Men hallå, en stor del av poängen med att gå till praktiken är ju att kunna komma insläntrande, slå på datorn och ta mig en kopp kaffe för att sedan tjabba lite med ”kollegorna”. Insläntrandet och tjabbandet blir inte samma sak om kaffet saknas.

Dagen har väl rätat upp sig lite under eftermiddagen, tillsammans med vädret. Jag har klippt gräsetkratta_skugga_johan men inte innan jag krattade bort en drös med äpplen. Vi har kommit in i krattandets tid nu. Nu kommer krattorna gå varma här tills vi nån gång i november förhoppningsvis fått undan de sista kastanjlöven.

Jag måste korrigera gårdagens påstående om att fiberanslutning verkar relativ avlägsen. I morse upptäckte jag att de börjat lägga fiber även längs med vägen upp mot oss och när jag i eftermiddags kom hem så var de nästan vid vår anslutningspunkt. Stor förvirring råder dock bland oss som bor i området för ingen har fått nån information om att grävningarna skulle ske nu eller hur vi ska bete oss för att ansluta våra fastigheter. Fiberbolaget drar nämligen bara fram fiber till tomtgränsen, resten får man ordna själv.fiber_nastan_hos_ossI morgon tänkte jag åka till Göteborg för att lämna in lite kläder på kommissionsförsäljning hos nk_skylt_200Ragtime. Jag har en del höstplagg som jag samlat på mig under året och det är dags att få ut dem i butik nu. Förutom att besöka Ragtime så ska jag gå i ”mina” butiker, det inkluderar allt från Stadsmissionens secondhand till NK Herr. Chansen, eller kanske risken, att jag spenderar några pengar på NK är dock obefintlig men jag kan förhoppningsvis ändå inspireras av deras utbud.

Jag avslutar med en fågelbild – Trots att jag gått hårt åt skatbeståndet med mitt squashrack så flyger det i väg ett par skator varje gång jag går ut på baksidan, fast jag tror faktiskt att de låter bli hönshuset nu.skata_flyger_20160816

Var vänlig följ och gilla: