Den senaste veckan har jag sett mycket rovfågel när jag gått med hundarna eller kört bil. Ljusförhållandena, avstånd och bilkörning har gjort att jag inte lyckats ta bra bilder på dem. Det bästa fotot är nog det på den kärrhök jag såg igår när jag skulle köra ner till Skåne för att heja på Bosse, se nedan.Bosse har haft problem med ryckningar i benen när han ska sova under loppet. Han har börjat äta magnesium för att lindra besvären men jag vet inte hur mycket det hjälpt honom. Sömnproblem eller inte, igår slog Bosse i varje fall världsrekord i 72-timmarslöpning för män fyllda 80. Han lyckades springa 291 kilometer på den tiden. Det är inte en officiell ultradistans så rekordet är inofficiellt (som t.ex. en-timmeslöpning och dubbla engelska milen är på bana). Officiellt eller inte, det är i varje fall en enorm prestation. Han har fortfarande chans att slå världsrekordet över sex dagar men sömnbristen har gjort att det kommer bli tufft. Bosse är dock en hårding så vi får se hur det går.

 

Jag var på plats när Bosse passerade 72-timmarsgränsen och det var stor uppståndelse utmed banan. Alla, funktionärer och löpare, hade samlats och tog emot Bosse med jubel och applåder. Bosse fick en svensk flagga och sprang sen ett varv med den.När jag körde ner till löpningen igår så blev jag omkörd av en BMW-modell som jag aldrig sett förut, en BMW i8. Det är tydligen en plug-in-hybrid som inte längre är i produktion men som ändå kostar en massa pengar begagnad. Vid tävlingen stod det sessutom en Tesla i en originell färg.

Jag märker att det är tufft för mig att vara på plats och heja på Bosse. Resan och vistelsen där tar tid vilket, i kombination med att jag måste vara social under loppet, gör att jag blivit extra stressad här hemma och inte riktigt orkar det jag ska.

 

I tisdagens inlägg skrev jag om mina vilda fantasier om att få in mer pengar till hushållskassan via Only fans och strax efter det så såg jag en artikel i Expressen där Linda Skugge tackade gud för plattformen. Den har tydligen räddat henne från finansiell ruin eftersom hon kunnat tjäna pengar där när hon inte kunnat arbeta som kulturmänniska. Det förvånar mig att hon är poppis på Only fans eftersom jag personligen är beredda att betala för att inte se henne, med eller utan kläder. Jag kan dock tänka mig att det finns en hel del kulturgubbar som går i gång på en medelålders kultur-emo som Skugge. Horace Engdahl sitter förmodligen med sockerbit och pincett för att få fram tillräckligt med kuk för att kunna runka.

 

När jag tog ut Betty för nattkissningen igår så upptäckte hon en igelkott gömd nedanför trappen. Det var vår lilla kotte som låg och tryckte där. Betty tog bara en snabb sniff och sen gick hon därifrån. När jag tog ut Sigge en stund senare så fick han korn på igelkotten så jag var tvungen att kämpa lite med honom för att få bort honom från trappan, han ska inte hälsa på igelkottar.Vi har inte haft regn på några dagar nu så skördetröskorna går för fullt. Jag måste säga att jag är förvånad att de lyckats ta sig ut på vissa fält, trodde att bärigheten var sämre än vad den verkar vara. Lite körskador blir det ju men inte farligt mycket, i varje fall inte som jag sett. Vad det gäller skörden så misstänker jag att vattenhalten är väldigt högt och falltalet väldigt lågt (falltal är ett mått på hur bra spannmål är till bakning, värdet ska vara högt). Kommer nog bli svårt att få tag på svensk brödsäd i höst.

 

Jag var ute och körde en sväng när solen gick ner igår så jag passade på att ta några bilder på solnedgången. Nedan är ett av fotona.

Var vänlig följ och gilla: