Tidigare i sommar så blev jag omkörd av en bil med kamera på taket när jag var ute och sprang. Jag såg ingen Google-logga på bilen men jag antog att det var de som var ute och filmade för sin ”Street view” (Hitta.se har inte funktionen längre och Eniro verkar bara ha den i städer). Igår använde jag Google maps och då passade jag på att kolla om de fått in de nya filmerna i kartsystemet och det hade de. Jag syns springa ner för Rydsåsen.Nån annan som springer är min 80-årige vän Bosse Pelander som just nu springer ett 6-dagarslopp utanför Förslöv på Bjärehalvön (Viadal 6-day ultra). Loppet startade i söndags och pågår till lunchtid på lördag. Igår åkte jag ner och hejade lite på Bosse som gör en seriös satsning på att slå världsrekordet i sin klass, M80. Han stannar t.ex. inte för att äta utan går runt banan samtidigt som han äter. När han ätit klart så går han ett varv med sin speciella sportdryck – öl och på nästa varv är det en kopp kaffe han har i handen.Loppet går att följa på nätet – klicka HÄR och det första dygnet kunde jag konstatera att Bosse öppnat väldigt hårt så igår passade jag på att fråga honom om han inte var rädd att spränga sig och verkligen krokna de sista dygnen. Vad han svarade? ”Det är bäst att springa på innan man blir trött…..” Visdomsord.

 

På vägen hem från Bjäre så tog jag en liten omväg på slutet för att kika på översvämningarna här. Vattnet har inte sjunkit undan så mycket det senaste dygnet, förmodligen beroende på regnet vi fick för nån dag sen.När jag kom hem från besöket hos Bosse så gick jag en promenad med hundarna. Det var varmt igår, 25 grader så de var ganska slöa, men Sigge hade ändå ork att bli till sig över en robotgräsklippare.Igår kväll kom ungarna tillbaka efter besöket hos mormor och morfar och jag hämtade dem på stationen i Falkenberg. På vägen dit, och väl hemma igen, så fotade jag solnedgången och Stout.Så här efter semestern är det finansiella läget lite ansträngt och jag känner att jag borde bidra med mer än min pension. Hustrun bidrar ju med mer pengar än mig och det har jag inga problem med, det jag har problem med är att det ibland är för mycket månad kvar i slutet på pengarna – trots att vi inte har några extravaganta utgifter. Mina möjligheter att bättra på det ekonomiska läget är dock väldigt små men ändå grubblar jag mycket på vad jag skulle kunna göra. Vissa idéer har en fot i verkligheten medan andra svävar fritt i fantasins värld. En sån idé är ”Only fans”! Jag har läst om fenomenet och visst borde det finnas en marknad för bilder av runda medelålders män som sett bättre dagar? De borde ju kunna vara säljare och inte bara köpare på plattformen, särskilt om de visar upp sig näck i en lantlig miljö, eller kanske boxandes…. Finns den marknaden inte så borde den finnas! Eftersom jag är lite kreativ, tycker om att fota och inte är så blyg arrangerade jag några bilder för att exemplifiera vad jag menar.Med datorn kan man ju förändra bilderna och göra dem mindre anstötliga, det är kanske så jag måste sälja in dem……

Var vänlig följ och gilla: