Gårdagens resa till Göteborg gick bra även om Ragtime ragtime_inne_i_butiken_1inte var intresserade av alla plagg jag hade med mig. Kläderna jag fick med mig tillbaka hem är dock i min storlek så de kommer att inkorporeras i min garderob. Jag har redan bestämt vilka plagg som får stryka på foten för att göra plats åt de nya.

Utöver att gå till Ragtime så gjorde jag tre längre stopp, Brobergs tobakshandel, brobergs_utifranNK och så i en park vid vallgraven. På Brobergs så köpte jag en burk piptobak, Petersons mixtur Old Dublin. tobak_old_dublinDen skiljer sig rätt rejält från min övriga tobak men jag tänkte försöka vidga mina vyer lite. På NK så köpte jag inget men jag tittade på en delrock_etro_nk fina saker bl.a. en kavaj från Corneliani och vinterrockar från Etro. Kläderna kostade dock oerhört mycket mer än jag var beredd att betala, rocken skulle de ha knappt 14 000 kronor för. Undrar vad hustrun sagt om jag kommit hem med den?

När jag var på NK så kom det fram en säljare och frågade om jag behövde hjälp. Jag sa att jag bara tittade lite men sen frågade jag honom om NKs höstkläder och sa att jag gillar jordiga höstfärger men att jag tyckte de hade väldigt lite av den varan. Det ledde till att han visade mig vad de hade inför hösten (han erkände att det mesta var väldigt diskret färgmässigt, mycket blått och grått). När han började prata om att jag kunde ju välja mer spännande tyger om jag lät sy upp kläder hos dem så fann jag för gott att vänligt men bestämt avsluta samtalet och bege mig mot utgången.johan_pipa_gtbg_park

Efter Ragtime, NK och övriga affärer så satt jag en timme i en park och åt lunch, rökte och tittade på folk innan jag så sakteliga gick tillbaka till järnvägsstationen. På vägen så såg jag en massa folk, det kom sig av att det pågick en festival i stan. festival_goteborg_affischPå ena sidan vallgraven stod mobila restauranger och på den andra så verkade det vara uppträdanden och aktiviteter.

Efter att ha forcerat Kulturkalset så fortsatte jag min promenad längs vallgraven och kunde då konstatera att hösten börjat visa sig i Göteborg.goteborg_vallgrav_host_tidigtNär jag kom hem igen så hade fiberläggarna hunnit fram till oss. fiber_ledning_underlundNu ska vi bara få reda på hur vi ska göra för att ansluta oss, sen ska vi förhoppningsvis kunna surfa problemfritt.johan_kostym_rutig_gra_lila_gardsplan

Idag har det varit både praktik och terapi. Jag hade min rutiga linnekostym, vill passa på att använda den medan det fortfarande är lite sommarväder. Kostymen är verkligen snygg, inte så diskret kanske men snygg!

Var vänlig följ och gilla: