Jag har ju lagt mig till med en rutin att gå upp vid 5-tiden för att förlänga morgonen och förmiddagen eftersom det är då jag mår som bäst, hittills har den förändringen fungerat väldigt bra. Ångesten som kommer på eftermiddagen och kvällen kan jag just nu (ta i trä) oftast kontrollera hyfsat med Theralen,kladkammare_1_a andningsövningar eller genom att gå in i klädkammaren och planera vad jag ska ha på mig de kommande dagarna. Kvällarna blir också lite kortare eftersom jag ofta är trött och lägger mig redan vid 20.30. Tröttheten är väl både ett resultat av att jag gått upp tidigt och av att jag tagit Theralen.

Det som är jobbigt med rutinen är att jag och min fru går miste om tid tillsammans på kvällarna. Jag känner skuld över den förlorade tiden, ofta känns det som att jag överger henne när jag går och lägger mig. Skuldkänslorna kommer även fast jag innerst inne vet att hon har förståelse för att läget är som det är just nu.

En annan sorts dömande tankar är mina skuldkänslor kring att jag lever så mycket av mitt liv vid sidan om min fru och barnen. De bästa stunderna i min vecka inträffar ofta när jag gör saker utan familjen, tränar,son_klarinett_a syr, bloggar eller är på praktiken. Mina krafter räcker sällan till för att göra roliga saker med familjen, det är nåt som tynger mig men jag behöver mina solitära aktiviteter. Förhoppningsvis så leder de till att jag blir starkare och då orkar med familjen på ett bättre sätt.

Det ovan skrivna till trots så var hela familjen iväg på Kulturskolans dag inne i Halmstad i förmiddags. Först deltog åttaåringen i en konsert (han spelade blockflöjt och klarinett) och sen gick han med i en parad genom gq_feb_2015_aHalmstad. Det var kul att höra sonen spela men när det blev dags för paraden så var jag trött och avvek till biblioteket och satt där och bläddrade i ett nummer av GQ (Gentlemen´s quarterly). Jag hann inte fram till deras lista över de 50 mest välklädda brittiska männen så jag blev tvungen att låna med tidskriften hem. Överst på listan återfinns skådespelaren Eddie Redmayne (okänd för mig, han spelar tydligen mest teater men har även lyckats få en Oscar för sin roll som Stephen Hawkingeddie_r_gq_a i ”The theory of everything”).

Kulturskolans dag hade varit ett kanonarrangemang om vädret varit bättre, regnet och blåsten förtog lite av glädjen att lyssna på ungarnas musicerande. Föräldrastolthet kan bara uppväga så mycket dåligt väder. Jag invigde min blommiga kavaj idag, jag vet inte vad de andra föräldrarna tyckte om den men min sexåring tyckte i varje fall johan_selfie_paraply_20150530_aatt blommorna var spännande. Jag trivdes så pass i kavajen att jag funderar på att ta den till praktiken på måndag också. I vanliga fall så brukar jag inte använda samma kavaj två gånger på raken men jag vill gärna visa upp den på Socialförvaltningen. De brukar vara väldigt generösa med komplimanger och jag känner att jag suktar efter lite beröm just nu.

Var vänlig följ och gilla: