Idag har Pirana verkat lite bättre, hon var inte riktigt lika stapplig på benen och mer alert. pirana_kylning_20160514Bakhovarna är kalla nu så vi har slutat kyla dem. Även om det börjat se lite ljusare ut nu så har Pirana en bökig sommar framför sig, inget bete, munkorg i hagen men förhoppningsvis smärtfri och helt funktionell.

Sommarvädret har flyttat nån annanstans, idag har vi grått och rått, termometern visar dock på 14 grader men vinden gör att det känns kallare än så. Dagens promenad skedde därför inte i shorts och linne utan det var långbyxor, tröja och kavaj som gällde. Svalorna hade anpassat sin flyghöjd till det sämre vädret, nu svischade de fram strax ovanför marken.svala_nara_marken_1svala_nara_marken_2På väg uppför Rydsåsen på promenaden så passerade jag den här idyllen. Härligt att se så många som jobbar tillsammans för att hålla landskapet öppet!kor_20160514_2Här hemma så har vi börjat planera nästa byggprojekt – ena gaveln på magasinet. magasin_gavelDen norra gaveln på magasinet har varit dålig länge men den har inte varit högprioriterad utan fått vänta. Numagasin_gavel_detalj har den blivit sämre och vi har klarat av en del större projekt, taket, tilläggsisolerat och satt nya fönster mot gårdsplanen så det är dags att ta tag i gaveln. Det är en lokal byggare som ska göra jobbet men vi ska stryka fasadbrädorna en gång innan de sätts upp. Jag är inte jätteglad i ännu ett projekt men jag inser att vi måste göra vid fasaden nu. klader_till_lettlandshjalpen

I dag har jag gjort ett ryck och plockat ihop ett par kassar med kläder och grejor som jag ska lämna till Lettlandshjälpen. Jag släpper taget om ett antal kavajer, några byxor och en sommarkostym. Eftersom jag har precis skaffat mig två andra sommarkostymer (de i linne) så jag måste skapa lite plats i klädkammaren.

Var vänlig följ och gilla: