På praktiken så har de uppgraderat datasystemet till Office 2013 och det har inneburit att jag ägnat dagen åt att försöka navigera i Excel. excel_office_2013_aAlla funktioner finns ju kvar men gränssnittet ser inte riktigt likadant ut som tidigare och det är förvirrande. Hur gör man t.ex. för att få fram kalkylbladsflikarna längst ner på sidan? Jag har oftast många kalkylblad öppna samtidigt och flikarna gör det smidigt att hoppa mellan olika blad.

Omvälvningarna i min tillvaro stannar inte vid en datoruppdatering på Halmstad kommun. När kupan_ommobleratjag var på Kupan så upptäckte jag att de möblerat om där. Jag har en specifik ”runda” som jag går i varje secondhandbutik jag regelbundet kavaj_linne_till_svarmorbesöker, d.v.s. jag tittar på olika typer av plagg i en bestämd ordning. Det är inte samma ordning i alla butiker utan den är butiksspecifik. Ommöbleringen på Kupan gjorde att jag initialt var vilsen innan jag lyckades överblicka den nya strukturen. Jag var dock inte mer vilsen än att jag kunde lokalisera en linnekavaj för 10 kronor. Den är dock inte till mig, jag tänkte att svärmor kanske gillar den och gör hon det inte så använder jag tyget nästa gång jag behöver lite ljust linnetyg.

Jag beklagar mig inte över förändringarna men jag tycker det är intressant hur små förändringar kan få mig att känna mig vilsen och bortkommen i situationer där jag vanligtvis känner mig väldigt trygg.

Innan dagens praktik så var jag uppe på byggställningen hemmavid och klängde igen. Nu skrapade jag vindskivorna och sen målade jag dem faktiskt också. Om det är uppehåll i morgon så ska jag stryka skivorna en andra gång, fast ska man tro väderprognosen så är det föga troligt att det inte regnar.johan_skrapar_farg_stallning

När bussen hem från Halmstad i eftermiddags bara kommit till Brogatan och stannade i jämnhöjd med myrorna_skylt_30krMyrorna så såg jag en skylt om att de sålde vissa plagg för 30 kronor på kavaj_beige_stromsMyrorna. Jag missade skylten på väg in med bussen in i morse eftersom jag, som vanligt, sov. Jag brukar vakna till vid hållplatsen innan Myrorna men idag så sov jag till hållplatsen efter. Jag blev därför lite paff när jag såg rea-skylten på vägen hem men efter en snabb överläggning med mig själv så klev jag av och gick in på Myrorna.skjorta_linnea_b Jag hittade inget i min storlek men jag köpte en kavaj och en skjorta som jag ska försöka sälja på Ragtime. Kavajen tror jag var ett riktigt fynd (fotot av den blev dock lite trist), den är uppsydd av Ströms i Göteborg och är i en silke, ull och linblandning.kavaj_stroms_beige_etikettjohan_pipa_20160610_2_200

I fredags bloggade jag om min piprökning och bortsett från att jag tyckte att själva rökningen funkade som en jättebra mindfulnessövning så blev jag jättenöjd med min självis av mig med pipan i munnen. Jag vill varajohan_linnekombo_20160614 den där avslappnade men funderande medelåldersmannen i tweedkavaj (givetvis Harristweed) och hatt som sitter i en hage och lite förstrött puffar på en pipa. Idag så har jag inte rökt pipa men jag tycker att jag fick till en utstyrsel som känns lika ”rätt” som piprökningen gjorde i fredags. Utstyrseln, allt från brougesen på fötterna, linnebyxorna, dito väst och porkipie-hatten tycker jag signalerar samma lugn och trygghet som jag tycker att piprökningsbilden signalerar, en trygghet som jag verkligen vill ha men saknar.

Var vänlig följ och gilla: