Det finns ett uttryck inom herrmodevärlden som heter ”sprezzatura”. Det är en italiensk term och kan sko_munk_oknapptöversättas med ”medveten likgiltighet”. Sprezzatura, eller ”sprezz” är vad alla som är lite “med” och herrmodeintresserade söker uppnå. Sprezz är nån slags medveten nonchalans som säger att personen i fråga har god smak, koll på alla klädregler och mod att bryta mot dem när det passar. Sprezz kan till exempel vara att man lämnar det övre spännet i munkskorna öppet eller att man låter manschettknapparna i den dubbla skjortmanschetten vara oknäppta. På just de sätten så var jag sprezz idag men orsaken till den medvetna skor_30_krnonchalans var mycket konkret. När det gäller skorna så är de lite för små så det är behagligare att ha dem lite oknäppta (om ni undrar varför jag köpte för små skor så är svaret ”de var snygga och billiga”). De oknäppta manschettknapparna förklaras av att knapparna knäpper upp sig själva när jag går och står i skjortan.

Nåt som inte var sprezz med mig i dag var säkerhetsnålen jag använde för att gylfen inte skulle glipa gylf_sakerhetsnaltrots att den var knäppt. Säkerhetsnålar i gylfen kan vara praktiska men de är definitivt inte sprezz.

Idag så började årets sommarsimskola så jag var nere vid badet i Getinge klockan åtta med båda killarna. simskola_hopp_i_vattnetDe hade passen efter varandra så sjuåringen simmade inte förrän 08.50 men han satt och spelade på min mobil tills det var hans tur.

Det är så bra ordnat att fritids lämnar och hämtar till simskolan så från och med i morgon så lämnar vi bara pojkarna vid fritids strax innan åtta och sen sköter sig simskolan utan att hustrun eller jag behöver engagera oss mer i den. Himla smidigt!

Efter att fruktträden blommat över för några veckor sedan så frågade hustrun mig om ett av äppelträden verkligen appeltrad_utan_kartblommat. Jag sa att det hade det säkert, annars hade jag noterat det. Idag spanade jag in det äppelträdet och det är helt utan appeltrad_med_kartäppelkart. De övriga äppelträden i trädgården har kart så det var nog så att det här trädet aldrig blommade och jag var inte så uppmärksam som jag trodde. Bladen i trädet är rätt angripna av nåt och på ett ställe i grenverket finns nån sorts insektsbo men det kan knappast ha orsakat de uteblivna äpplena.appeltrad_insekterI dag så spelade Sverige mot Irland i fotbolls-EM och jag höll så klart på Irland. Trots att Irland gjorde matchens båda mål så räckte det inte till seger. Jag hade lovat att knyta fast en irländsk flagga på bilen och köra runt i Getinge och tuta om Irland vann så resten av familjen andades nog ut när Ciaran Clark nickade bollen i eget mål.flagga_irland_bilen

Var vänlig följ och gilla: