Rycker det i fötterna på er när ni ska somna? Ända sen jag var i femtonårsåldern (kanske även tidigare) och tills 2007 så ryckte det nästan alltid i fötterna på mig när jag höll på att somna. Det var som att nåt hände med muskelspänningen i fötterna precis när jag gick från vaken till sovande. Ibland ryckte det bara lite grann men ibland kunde det rycka till så mycket att jag vaknade av det. Orsaken fotter_johan_sangentill att ryckningarna slutade 2007 tror jag berodde på att jag började ta sömntabletter när jag blev inlagd på psyk det året. Det verkar som om man på psyk utgick ifrån att alla sov dåligt och därför rutinmässigt satte in sömntabletter och jag var för rörskrämd för att våga protestera. Tyvärr har det vid senare inläggningar känts som om den inställningen lever kvar. Nu har ryckningarna återkommit och jag tolkar det som att jag nu fått tillbaka lite av den naturliga sömn jag hade innan jag började ta sömntabletter. Tänk att små saker som lite ryckningar i fötterna kan göra en så glad. 🙂

Idag på förmiddagen var vi återigen ute och körde med Pirana. Nu var ungarna med en stund och dejohan_byfane hann med att hålla lite i tömmarna (även i trav). De skötte sig med den äran. Jag fick inte plats i vagnen utan gick bredvid och såg ut som en byfåne.

När jag efter körningen gick bort med Pirana till hagen så var det tre ormvråkar som cirklade över ormvrakar_treskogen. Så här års är det alltid mycket rovfåglar här, det är mer spännande att titta på dem än på pilfinkarna i hängrännan.

När jag igår var inne på Manolo.se och läste så snubblade jag över ett foto på en ung och prince_charles_ung_brittiskskäggig prins Charles av Storbritannien.shane_macgowan_risig Jag tyckte han var väldigt Shane MacGowan, fd. sångare i The Pogues som söp bort sin talang. Jag kunde inte låta bli att leta efter ett foto på Shane att jämföra med. Det är svårt att hitta bilder på en skäggig Shane där han inte är alldeles söndersupen (han ser med Shane-mått mätt ändå relativt fräsch ut på bilden till höger) men till slut lyckades jag hitta en bild där han inte ser helt bedrövlig ut. Visst är de lika?shane-och-charles_2

Var vänlig följ och gilla: