I går testade jag mina nya iläggssulor mot smärtan i höger framfot (jag hade sulor i båda skorna för att inte snedbelasta). Först hamnade högersulan lite för långt bak och då kände jag smärta i trampdynan och tårna men efter att jag stannat och tagit av mig skon och justerat sulan så gick det som en dans. Åtminstone i drygt tio kilometer för sen fick jag skoskav, inte av sulorna utan av att jag tejpat tårna på högerfoten. Innan jag fick sulorna så testade jag att tejpa tårna för att se om det hjälpte mot smärtan (det gjorde det till en viss grad) och eftersom jag var osäker på hur sulan skulle fungera så tejpade jag tårna i går med. Tyvärr så frångick jag regeln ”tejpa en – tejpa alla” som gäller tåtejpningar och tejpade bara mittentårna och det resulterade i att tejpen skavde ett hål på höger lilltå. Jag kände av det efter cirka 11 kilometer och provade då att knyta om skon men det hjälpte inte så jag sprang de sista fyra kilometerna med skav. Nästa löppass blir jag väl tvungen att tejpa såret på lilltån men sen tänker jag lita på iläggssulan och skippa tejpen.

Det blev kyligt i går kväll med flera minusgrader men det hindrade inte mig från att sitta med pipan i nästan 90 minuter. Med lager på lager av kläder så kunde jag hålla värmen. Jag har nästan helt slutat med att sitta inne på ”kontoret” och röka, det är bara om det blåser väldigt mycket som jag går in där. Det är mycket skönare att sitta ute, om än något kallare.

På Netflix-fronten kan jag rapportera att vi sett ”Young offenders” och den uppskattades av hela familjen. Tyvärr finns inte teveserien som följde på filmen på Netflix så den har vi inte tillgång till, annars tror jag att den också blivit populär här. Jag har också sett ”Boyz n the hood” men den var inte lika bra som jag mindes den från när jag var med och visade den på Linköpings universitets filmförening ”Kårrullen” cirka 1991. Jag håller på att se första avsnittet av ”Peaky blinders” som jag hört mycket om men än så länge är jag inte särskilt imponerad, trots att den väldigt duktige irländske skådespelaren Cillian Murphy spelar huvudrollen. Jag ska ge den ett avsnitt till innan jag bestämmer mig om jag ska se hela första omgången.

Sen jag började springa i somras så har jag känt mig psykiskt starkare och tycker att jag mår bättre. Den sista tiden har jag börjat fundera på hur stor skillnad löpningen gjort för mig? Klarar jag mer nu än jag gjorde för ett år sen? Jag tycker jag orkar hjälpa till lite mer här hemma, kanske främst med matlagningen men även med en del annat. Häromdagen blev det dock uppenbart att löpningen inte gjort mig stresståligare eftersom jag höll på att få ett psykbryt när jag skulle fixa med frakten av ett tackskinn till garveriet i Tranås. Jag blev superstressad när jag var in på Postnords hemsida och skulle beställa frakten och skriva ut adressetiketterna. Att packa ner skinnet var sen också lite av en pärs utan att nåt egentligen gick snett.

Var vänlig följ och gilla: