Förra året så bodde det ekorrar i husets olika håligheter, t.ex. takfötterna. Jag trodde att renoveringen vi gjorde då hade tagit bort möjligheterna för ”kurrarna” att flytta in i huset i år men jag hade fel. Hustrun upptäckte ekorrar i takfoten i helgen och i går såg jag dem själv. Det var Betty som uppmärksammade mig på dem, vi var inne när hon började skälla i vardagsrummet och när jag gick dit hörde jag att nåt sprang i taket/väggen. Jag gick ut och tittade och såg en ekorrsvans och när jag kom närmare så såg jag ansikten också. Bilderna nedan är klickbara.Våren är verkligen här – både igår och idag var det 17 grader varmt och fjärilar fladdrade omkring i trädgården! Nåt annat som hör våren, och försommaren, till är skolexamen. Femtonåringen går ut nian i år och han och jag har besökt secondhand-butiker i jakt på en kostym han kan ha på sig då. Han vill ha nåt lite intressant, inte bara nåt enfärgat blått eller grått. Vi har inte hittat nåt men igår var jag inne på secondhand-sajten Sellpy och då hittade vi en snygg kostym för 250 spänn som vi köpte. Förhoppningsvis passar den hyfsat, behövs det bara små justeringar så kan jag nog fixa det. I värsta fall får vi returnera den och leta vidare.

Jag fortsätter mina äventyr på Reddit. Det är ett forum som är mycket roligare än Facebook och Instagram som för min del känns lite platta och döda. Jag får sällan mer respons än några lajks på mina inlägg där men på Reddit så haglar kommentarerna (och lajksen). Jag la ut ekorr-bilderna på Reddit under rubriken ”Squirrels” och fick en massa glada tillrop! Inte lika många som på mina piercinginlägg men ekorrgruppen är mycket mindre, 31 000 medlemmar mot 500 000 stycken. Under mina år på Facebook så har jag fått ett foto delat en gång – ekorrarna har hittills delats 43 gånger!

Min aktivitet på Reddit börjar synas på mitt Instagramkonto också, de senaste dagarna så har jag fått ett antal nya följare och de avviker från de övriga som följer mig där. Jag startade mitt instagramkonto för att hålla kontakt med piprökare jag interagerat med på YouTube och efterhand har en del släkt och vänner anslutit. Nu har plötsligt okända personer (mest tjejer/kvinnor) börjat följa mig på Instagram. När jag tittar på vad de lägger ut så ser jag inga egentliga kopplingar till det piprelaterade material jag lagt ut (vissa av de nya är piercade – Redditkopplingen). En del av de nya följarnas bilder är ibland aningen ”tuttiga”men det är väl kanske inte helt ovanligt på Instagram i dagsläget. Antingen så har de hittat mig genom Reddit eller så är jag slumpmässigt utvald i nån slags försök att locka mig att följa dem. Jag väljer att tro på det förra eftersom mina inlägg får lajks av dem.

Jag blir alltid osäker när jag får en ny följare på Instagram – ska jag följa tillbaka eller inte? När det gäller det piprelaterade innehållet så följer jag oftast inte tillbaka, det blir för mycket pipor i flödet. De första 50 piporna kan vara intressanta att se men sen tenderar det att bli lite tradigt. De nya följarna har potential att förnya mitt instagramflöde så jag kanske ska följa några av de tillbaka även om jag inte gjort det hittills.

Till sist några fåglar Betty och jag sett på våra promenader de senaste dagarna. Som synes är de både vilda och tama.

Var vänlig följ och gilla: