Idag var jag iväg och besiktigade hästsläpet och hustruns bil. Det gick bra, noll poäng, men det var stressigt som fan. Det hela började faktiskt redan i går kväll då jag mådde riktigt dåligt av ångest och oro. Ångesten tog sig fysiska yttringar som illamående, tryck över bröstet och smärta i ögonen. Jag ville inte ta min ”vid behovs”-medicin eftersom jag vet att jag blir så oerhört trött dagen efter av den. Jag mådde dock så dåligt att jag var tvungen vika ner mig och ta medicinen och följaktligen var jag skittrött i morse. Vi talar inte on ”jag-är-lite-seg”-trött eller ”jag-behöver-sova-en-timme-till”-trött utan helt jävla utslagen, typ ”vakna-ur-narkos”-trött. Hustrun försökte väcka mig när hon åkte till jobbet vid åtta men jag förmådde inte ta mig ur sängen utan ställde fram klockan till 9.30 då jag tvingade mig upp för att ta ut Betty så att hon fick kissa. Efter det la jag mig på soffan och sov till kvart i tolv då jag verkligen var tvungen att vakna för jag måste förbereda mig för besiktningen som var 13.00 inne i Halmstad.

Jag kom upp och kopplade på släpet men då upptäckte jag att en lampa på släpet inte lyste. Den lös sist vi körde men nu var den död. Jag plockade loss lampan och upptäckte att den var helt kajko, jag behövde snabbt en ny lampa. Jag visste att vår bilverkstad hade lunchstängt just då men jag åkte ner till macken i Getinge i förhoppning att de skulle ha en lampa. De hade inga bil-/släplampor alls i hyllorna med bilgrejor men när jag frågade så visade det sig att de hade lamporna bakom disken. De hade EN kvar av den sort jag behövde och det räckte ju för mig så jag betalde och gick ut till ekipaget och bytte lampan. Till min lättnad så lös den.

Det började bli tajt med tid för att hinna in till bilbesiktningen så jag körde kanske lite fortare än tillåtet på väg in mot Halmstad. När jag närmade mig min avfart från E6:an så blev jag omkörd av en liten grön bil som det rök om. Det fullkomligen bolmade vit rök från det främre högra hjulhuset så jag tutade och blinkade med lyset för att varna men föraren i bilen tog ingen hänsyn utan körde vidare. Eftersom jag försökt få kontakt med föraren av den gröna bilen så lyckades jag inte fota röken. Den gröna bilen kom dock inte så långt för när jag svängde av från motorvägen så stod den där med huven öppen. Jag hade dock gissat på problemet inte satt i motorn utan kom sig av att bromsen på höger fram låst sig och överhettats och att det var därför det rök om bilen men jag är ju verkligen ingen bilmekaniker.

Jag körde förbi rökbilen och svängde in på vägen mot bilbesiktningen men kom inte långt innan skyltar upplyste mig om att vägen var avstängd. Det blev till att vända och köra tillbaka och ta en omväg till besiktningen. Jag rullade in där 13.01 och när jag hoppade ur bilen och joggade mot registreringen så dök där upp en besiktigare som frågade om jag bokat tid för bil och släp klockan 13. Det hade jag ju så jag fick köra direkt in utan att registrera mig. Besiktningen gick bra, de hittade inga fel utan sa bara att bromsbeläggen på bilen börjar bli slitna och behöver bytas så småningom.

På väg hem så stannade jag och tankade bilen. Vi har börjat köra på HVO (förnyelsebar diesel) och den är ju rätt dyr så det blev till att ta fram den stora plånboken när det var dags att betala.

Väl hemkommen igen så slog tröttheten till igen. Det var nu en kombination av medicinsk trötthet och trötthet från stresspåslaget jag haft. Jag satte mig i soffan och pustade ut och där blev jag sen sittandes större delen av eftermiddagen, ätandes glass, en stor del av tiden. Vid halv fem lyckades jag dock slita mig ur trötthetens klor och körde ett lätt pass på träningscykeln.

Var vänlig följ och gilla: