Hela familjen är nöjda med gårdagens besök på Liseberg. Ungarna är nöjda efter att ha fått åka Kållerado, hisningen_aLisebergsbanan, Flumride, Pariserhjul (det lilla) m.m., jag är nöjd över att ungarna är nöjda och att jag mådde bra i stort sett hela tiden. Jag misstänker att min fru är nöjd över att fått sitt berg-och-dal-banebehov tillgodosett (inte riktigt lika stort som barnens) och att varken ungarna eller jag fick ett psykbryt under dagen.

ko_liseberg_2aLisebergsbesöket inleddes dock inte så bra. Först så missade vi avfarten i Göteborg, sen strulade det lite vid entrén och dessutom så upptäckte vi att det var mycket folk (i vårt tycke i varje fall) där. Jag stressade upp mig för att det kändes som att hela besöket skulle gå åt till att stå i köer och ungarna skulle bli griniga och besvikna för att de inte skulle hinna åka allt de ville. Nu blev det inte så. Det var en del köande men barnen hann åka sig relativt nöjda och de fick också skräpmat (som verkligen var skräp), slush slush_150och glass.

b_o_d_bJag åkte inte i en enda attraktion och var väldigt nöjd med det. Medan hustrun och barnen köade och åkte så njöt jag av solen, vaktade jag väskorna och roade jag mig med att fotografera. Vi hade ingen riktig kamera med oss så jag använde min mobilkamera men jag tycker att jag fick till en del bra bilder trots allt (de flesta kom med i gårdagens inlägg).

Det blev en del promenerandes fram och tillbaka på Liseberg och på kvällen så började min inflammerade hälsena att värka (bootsen till trots)boots_jeans_a2 så då satte jag mig på en bänk medan min fru och barnen åkte de sista åken.

spira_food_truck_aDet gick ingen större nöd på mig medan jag väntade. Det var matmarknad på Liseberg i går och förutom möjlighet till provsmakning så fanns det ett antal ”food-trucks” på plats. I en av dem, Spira Food , köpte jag en smörgås och det visade sig vara en av de godaste smörgåsarna jag någonsin ätit! Den bestod av två skivor grovt bröd som legat lite på grillen, mellan brödet så fanns det rökt torsk, sallad, syltad morot, syltad rödlök och en fantastisk currymajonnäs med precis lagom mycket sting. spira_smargas_aNär jag satt i solen och åt min macka så kändes det verkligen som att det här var livet på en pinne.

Efter drygt sju timmar på Liseberg så var min fru och jag nöjda (barnen sniglar_boot_ahade kunnat stanna ett tag till) så vi rundade av med glass och gick sen mot utgången. På väg hem så blev ungarna hungriga så vi stannade till i Sandsjöbacka och köpte korv och smoothies åt dem. Under stoppet så hann dagens äventyr i fatt mig, jag fick en ångestattack med matthet i kroppen och illamående. Jag hade dock både Theralen och Oxascand med mig och dem hjälpte efter ett tag. När vi kom hem så mådde jag bra igen, även om jag var rejält trött. Jag orkade dock gå och stänga om hönsen och kolla posten. Under den vändan så kunde jag konstatera hur mycket mördarsniglar vi har i trädgården.

En stilmässig observation som jag gjorde i går var att kombinationen ”hipster-skägg” och Chelsea bootshipster_skagg_2 var vanligt förekommande. Chelsea boots var generellt väldigt vanliga (jag hade inte fullt ut insett deras popularitet tidigare) och det kan förklara varför de är så dyra i secondhandbutikerna just nu.chelsea_boots_rm_w_jeans Modetrender slår igenom även där.

Det är synd att glädja sig åt andras olycka men jag måste ändå säga att jag i går tyckte det var lite befriande att se andra föräldrar kämpa med trilskande barn. Medan jag väntade på att hustrun och barnen skulle svischa förbi i nån åkattraktion så såg jag flera fall där barn verkligen utmanade sina föräldrars tålamod. Det kändes väldigt bekant, jag kanske inte är så apart som förälder som jag ibland känner mig.

I förmiddags var vi ute i trädgården allihopa. Jag klöv ved, hustrun rensade i rabatterna och barnen lekte/bråkade. Stout engagerade sig också i trädgårdsarbetet, på sitt eget lilla vis. stout_lov_20150516_2_aDet är när såna fotomöjligheter dyker upp som jag önskar att jag hade den ”riktiga” kameran med mig jämt, då hade jag sluppit många korniga och missfärgade foton. Det funkar dock inte riktigt att bära med sig den kameran så fort jag går utanför huset. Jag får nöja mig med min Nokia.

Var vänlig följ och gilla: