I går hade jag en riktigt stressig dag som dock fick en bra avslutning. Dagen var inte så stressig planerad, de enda måstena var att ta emot några killar som skulle kolla nåt inför vår fiberanslutning, tömma släpet på hö och gå till tandläkaren. Till det tillkom dock en häst på rymmen och en oväntad vedleverans.gwanwyn_skogen_tacke

Hästen som rymde var Gwanwyn och orsaken till att hon rymde var att hon fått smak på askbark. Hon har börjat gnaga rejält på askar, både i och utanför hagen, hon har inga problem att böja sig över elstaketet eftersom hon har ett täcke på sig som isolerar bra. När jag kom hem efter tandläkaren igår och skulle hämta in posten så såg jag henne i skogen bakom hagen. Hade hon inte haft ett så färgglatt täcke så hade staket_trasigt_20170207jag förmodligen missat henne. Det blev till att springa och hämta en grimma och få tag i hästen och sen laga staketet. Hon hade lyckats knäcka tre stolpar (de var gamla och hade börjat bli svaga) så jag fick jobba lite innan jag fått ordning på staketet igen.

Vedleveransen skedde inte igår utan sent idag men de ringde i går kväll och talade om att de skulleved_20170208 komma. Jag visste inte ens att vi hade beställt ved, hustrun och jag hade pratat om det men jag hade inte kopplat att hon beställt ved. Det var bra att hon beställde och att de kunde leverera snabbt det är bara det att jag har väldigt svårt när saker dyker upp plötsligt. Ved-människan ringde igår och sa att veden var på G och jag kunde inte stämma av nåt med min fru eftersom hon satt hos frissan och fick håret färgat. Då blev jag stressad.

Att vi fått en container ved innebär att jag får omprioritera mina egna vedplaner. Prio 1 blir att lava ”köpe-veden” och så får jag såga upp och klyva den egna veden efter det. I år tänker jag dock lava veden själv, det var inte så smidigt, eller billigt, som jag trodde att anlita KRIS.

Gårdagens besök av ”fiber-nissarna” var enkelt avklarat, de kom på morgonen när jag gick med ungarna till skolbussen så hustrun tog hand om dem.

Dagen fick också en bra avslutning eftersom jag beställde piptobak på nätet. Jag beställde den från black_swan_bestallning_aen butik i Storbritannien och de levererar inte till Sverige (skyller på nån EU-regel) men hustruns syster ska snart få besök från Skottland så tobaken levereras till de besökarna och så tar de med sig leveransen till mig. För att fira beställningen så rökte jag ett stopp av tobak_revor_plugen av de beställda tobakssorterna på kvällen, efter lite velande bestämde jag mig för Revor.

tacka_o_grannens_farIdag provade jag att släppa ut fåren igen men den knäppa tackan är fortfarande knäpp. Nu bryr hon sig varken om våra får eller hästarna, idag var det grannens får som gällde. Så fort jag släppte ut fåren så stack hon iväg till en hage ett par hundra meter bort (grindarna i staketen var öppna). Jämte den hagen gick grannens får och betade och tackan ställde sig så nära dem tacka_mellan_stakethon kunde och bräkte och viftade på svansen. Hon kröp även under elstängslet men kom inte in till grannen eftersom de har riktigt fårnät runt sina hagar. Jag försökte mota hem henne igen men det gick inte med mindre än att jag hämtade en hink med havre. Hinken lockade dock dit far_hink_havrede övriga fem fåren men jag fick hem allihop och de är nu instängda på obestämd tid. Jag tänkte ringa en veterinär och höra om tackor kan drabbas av tillfällig sinnesförvirring. Tror de att hon är knäpp för gott så blir ett skott i bakhuvudet på henne, för så här kan vi inte ha det.

Var vänlig följ och gilla: