I kväll är jag ensam hemma med pojkarna, min fru är på dans i Ysby.ysby_flygbild_a Hon har gått buggkurs några terminer och nu är de några från kursen som åker iväg och dansar ibland. Missförstå mig rätt när jag säger att jag är så glad att vara ensam hemma utan henne. För mig är det en stor lättnad att veta att hon har ett eget intresse, nåt som gör henne glad och inte involverar mig eller barnen. Det gör att jag känner mig lite mindre som en black om foten på henne.

Eftersom jag var ensam med ungarna så blev det jag som fick laga kvällsmaten. Jag gjorde det enkelt för mig genom att göra fiskburgare.fiskburgare_2a Burgarna, som var gjorda på lax och gädda (Tiraholms fisk), köpte jag färdiga på Vilt- och fiskemässan som vi var på förra lördagen. Jag serverade dem med samma tillbehör som vi brukar ha till vanliga hamburgare d.v.s. rostad lök, stekt ägg, gurka och tomat. Jag ställde inte fram nån ketchup eftersom jag hoppades att pojkarna skulle skippa den till fisken men ketchupen skulle prompt fram.

I vintras så köpte jag en grå kanvasväska av den sort som kallas ”messenger bag” på engelska. Det borde väl bli ”budväska” på svenska, använder man det namnet? Hursomhelst så gillade jag väskan men jag ville kunna bära den i ett handtag som en portfölj också. Väskan har därför blivit liggandes i väntan på att jag skulle sy fast ett handtag (sprättade loss ett från en ryggsäck vi inte längre använde) och i eftermiddags så tog jag äntligen tag i det projektet.vaska_tandtrad_1a Med hjälp av tandtråd och en rejäl nål så fäste jag handtaget i väskans lock. Eftersom det hamnade fel vid första försöket så sydde jag dit det två gånger. Nu är det i varje fall på plats och jag har också stadgat väskan i locket så att den inte blir V-formad när jag lyfter i handtaget. Jag tänkte inviga väskan genom att ta den till praktiken i morgon. Jag tänkte matcha den med en grå linnekavaj, jag tror att det kan bli snyggt. 🙂

 

Var vänlig följ och gilla: