Det är mycket som händer i spenaten nu, lövsprickningen är klar hos kastanjer och björk men äppelträd, lönn och bokar är på gång medan ask och ek knappt börjat. De första körsbärsblommorna har visat sig medan slånet blommar för fullt. Backsipporna fortsätter sin blomning och hundarna och jag var där och tittade i morse. Korna går i den hagen nu och jag ville se hur sipporna klarat sig. Hittills har det nog gått bra, hittade bara en nertrampad backsippa och jag tror inte den var död bara tilltufsad.

 

Jag brukar fota ekarna i den hagen när jag går där. Det är svårt att få dem bra på bild men de senaste dagarna har jag fått till två hyfsade foton. De blir större om ni klickar på dem.

När jag gick med hundarna i morse så såg jag två gäss ute på en åker. Jag fotade men hållet var för stort för att det skulle bli bra bilder men jag tycker mig ändå kunna se att det rör som om grågås, det ska tydligen vara Sveriges talrikaste gås. Jag tror att jag såg gässen redan i går kväll när jag satt med pipan. När det mörknat så flög nämligen två stora skrikande fåglar över gårdsplanen på ganska låg höjd. Min gissning är att det var samma fåglar jag såg i morse, flygriktningen stämmer också med var jag såg gässen idag.

 

Idag och imorgon går SM i 24-timmarslöpning av stapeln i Växjö. Bosse Pelander, mannen stöttade mig när jag försökte bli en bra löpare, siktar på att vinna M80 klassen. Han ligger bra till för han är enda startande i den åldersgruppen…., han hade legat bra till med konkurrens också. Starten gick klockan elva i förmiddags och än så länge ser det bra ut för Bosse. Han har chans att sätta ett nytt svenskt rekord i M80 klassen, vilket är imponerande för jag vet att han haft en strulig försäsong. Vill ni följa hur det går för Bosse kan så kan ni göra det HÄR.

 

Jag har inte sprungit alls idag, inte ens en enda timme, eftersom magen är sämre igen. Nåt skumt är det, hoppas verkligen att odlingarna ger nåt. Jag har dock sparkat liv i gräsklipparen och klippt lite gräs. Klipparen trilskades med mig till att börja med men jag fick ordning på det efter en stund. Problemet bestod i att sitsen är lös och den är del av en elektrisk krets som gör att motorn stängs av om ingen sitter på sitsen. Jag lyckades dock fästa sitsen hjälpligt med några buntband och då gick gräsklipparen som den skulle.

 

Till sist två trötta kalvar och en betande ko.

Var vänlig följ och gilla: