Det har varit full fart här hemma sen i torsdags eftermiddag när sjuåringen kom hem igen. Han hade mormor och en kusin med sig. I torsdagskväll var det riktigt rörigt. Barnen, svärmor och min fru skulle iväg på Halloween-orientering i Getinge.halloween_orientering_getinge_a Det var en pärs att få ungarna utklädda och se till att de hade ordning på accessoarer som svärd och trollstavar. Lyckligtvis var det var min fru som organiserade det hela, jag hade fått ett utbrott och ställt in alltihopa.

Efteråt var alla mycket nöjda med orienteringen och de sa att hela Getinge var på benen. Det är kul med nåt som kan engagera hela byn (även om just jag satt hemma och just jag tycker att Halloweenhalloween_a är ett kommersiellt, kulturimperialistiskt jippo). 🙂 Det hjälper inte att Halloween har keltiska och irländska rötter, jag är inte förtjust i firandet.

Även om jag inte besöker några gravar under Allhelgonahelgen (de gravar jag vill besöka ligger alla i Finland) så tycker jag att Halloween stör friden och stillheten som annars präglar Allhelgona. Jag har dock ingen förhoppning om att Halloweenfirandet ska försvinna, det är nog tyvärr här för att stanna.

Vi har en gammal stenmangel (märkt 1888) ståendes i ett av uthusen.mangel_a_350 Ett par gånger om året så brukar min fru och min svärmor mangla dukar på den. I dag var det dags att mangla juldukarna.mangling_a_300

 

 

 

 

 

 

Om en vecka ska min favoritboxare, Bernard Hopkins,hopkins_b_hop_a upp i ringen igen. Jag önskar att han skulle låta bli. Han är 49 år, rik på både framgång och pengar och borde inte ha nåt mer att bevisa. Lik förbannat ska han möta Sergey Kovalevkovalev_a i Atlantic city den 8:e november. Hopkins är fortfarande en duktig boxare men Kovalev är en urstark knockoutmaskin och jag är rädd att Hopkins kan bli allvarligt skadad.

Var vänlig följ och gilla: