Gårdagen var en dag fylld av aktiviteter. Vi var iväg på kosläpp (både barnen och jag i boots), 72-årskalas och vi fick gäster (över natten och med barn). Det sög musten ur mig så jag gick och la mig ”obloggad” samtidigt med barnen vid 20.45. Gårdagen dokumenterades dock med både stilla och rörliga bilder.

boots_koslapp_atarta_a

 

 

Århundradets match är en fras som används flitigt i boxningsvärlden. I natt möts Floyd Mayweather och Manny Pacquiaopac_vs_may_3 och det kanske inte blir 2000-talets match men den har i varje fall potential att bli det. Den är definitivt mediahypad nog för att bli det.

Sannolikheten kanske också talar emot att det är århundradets match vi får se i natt, hur sannolikt är det att matchen med stort M inträffar redan 15 år in i ett århundrade? Å andra sidan så anser många att 1900-talets viktigaste match inträffade redan 1910 när den färgade Jack Johnsonjohnson_jeffries besegrade ”det stora vita hoppet” James J Jeffries. Matchen fångade hela USAs intresse (långt utanför boxningskretsarna) och resultatet fick ohyggliga följder. Färgade människor blev attackerade, och i flera fall lynchade, runt om i USA när resultatet blev känt.

Oavsett utgång så kommer Mayweather mot Pacquiao inte att få såna följder men vad är det då egentligen vi kan förvänta oss att få se? Båda boxarna är blixtrande snabba men medan Mayweather är världens just nu defensivt bästa boxare så är Pacquiao en attackboxare som inte tycker om att ta ett steg bakåt i ringen. Om det stämmer att ”styles makes fights” så borde matchen kunna bli väldigt underhållande.

De enda boxare som haft lite framgång mot den obesegrade Mayweather är de som lyckats sätta press på honom och tvingat upp honom mot repen där han inte fått utrymme för sitt defensiva trolleri. Jag tror att Pacquiao kommer att pressa Mayweather mer än någon motståndare gjort tidigare men jag tror inte att det kommer räcka.

Om jag lägger objektiviteten åt sidan så hoppas jag dock att Pacquiao förmår vinna matchen, och det av den enkla anledningen att han framstår som den trevligare människan.mayweather_fangelse Han är t.ex. inte dömd ett flertal gånger för kvinnomisshandel (Mayweather har t.o.m avtjänat ett fängelsestraff före det).

Det är visserligen beklämmande att en av USAs mest kända idrottsmän har för vana att misshandla sina flickvänner men det är ännu mer beklämmande att det inte påverkar hans marknadsvärde. Ingen, varken inom eller utanför boxningen, verkar bry sig. Intresset för Floyd Mayweather är orubbligt, oavsett vad han företar sig. Jag tror inte heller att det stora intresset att se honom boxas beror på att många ser matcherna i förhoppningen att han ska få duktigt med stryk (som fallet var med intresset för Aliali_malcom_x när han var som mest kontroversiell). Intresset för Mayweather verkar mer bero på att han är en kombination av en oerhört duktig boxare och Kim Kardashian (d.v.s. han lever ett oerhört extravagant liv).

Jag tycker att det vore skönt om Pacquiao gav Mayweather en omgång och täppte till hans väloljade, och välbetalda, mun (han får 180 miljoner dollar för den här matchen). Tyvärr har jag svårt att se att Pacquiao ska kunna vinna matchen. Jag tror att Mayweather, den duktigare boxaren av de två, kommer att rida ut stormarna i de inledande ronderna för att sen alltmer ta över matchen. Jag gissar att han till och med kan slå ut Pacquiao i någon av de sista ronderna. Men jag hoppas att jag har fel.

Var vänlig följ och gilla: