Lagom till att jag kommit igång och börja springa på riktigt (pass kortare än 10 km är inte riktig löpning – för mig, andra kan ha sina gränser) som kom snöhelvetet tillbaka. Det är vitt överallt och moddigt på vägarna så jag hoppade över dagens löppass men siktar på att genomföra ett imorgon. Egentligen skulle vi kört ut bränne ur skogen då men vädret fick oss att skjuta det på framtiden.

För några dagar sen så rumsterade jag runt i datorn och hittade några kläddokumentärer som jag glömt att jag laddat ner för tio år sen. Jag kom också på att jag kan lägga dem på en USB-sticka och se dem på teven, just nu ser jag en tre timmar lång dokumentär om skräddarna på Savile Row i London. Jag skulle verkligen vilja få möjlighet att sy upp en kostym där, inte så mycket för att få en perfekt passande kostym som för själva upplevelsen.

Jag lär dock aldrig få råd till en sån extravagans som en skräddarsydd kostym är så jag har börjat fundera på möjligheter att få nån annan att betala…. Mitt hittills bästa uppslag är att försöka sälja in en idé till SVT om att de ska göra ett program om en obskyr klädbloggare som reser till London och får en kostym uppsydd. Jag måste jobba lite på detaljerna och hur man ska fylla ut programmet utöver besöken hos skräddaren, lämpligen kunde det handla lite om psykisk ohälsa också. När det väl är gjort så är det väl bara att ringa SVTs VD Hanna Stjärne…..? 🙂

Centerpartiet valde igår en ny partiledare, Muharrem Demirok. Jag tror att om han alls lyckas leda partiet så blir det på en lång ökenvandring ut i den politiska vildmarken där ingen hör talas om en och där man inte påverkar nåt. Det känns som att Centern håller på att gå bort sig politiskt nu, det är möjligt att partiet stöter ihop med MP i öknen, de har ju varit helt vilse sen de bröt regeringssamarbetet innan valet. Miljöknuttarna räddades ju bara kvar i riksdagen genom att folk agerade som den barmhärtige samariern och stödröstade på partiet.

Jag tror att det var ett stort misstag att välja Demirok till partiledare. Jag tror helt enkelt inte att han är av det rätta virket och därför inte kommer att sitta särskilt länge på posten. Hans ledarstil (utifrån hur det verkar ha varit i Linköping där han senast verkat) förefaller handla om ”Me, Myself and I”, detta kombinerat med hans dokumenterade brist på omdöme (att så länge mörka/ljuga om sitt kriminella förflutna) tror jag kommer resultera i en skandal och avgång inom nåt år – stort ego och dåligt omdöme är ingen bra kombination inom politiken. Han kanske blir kvar längre än Juholt men jag tror inte att han leder Bondeförbundarna in i nästa valrörelse.

Till sist några blandade bilder från igår och idag. – den första visar att det börjar märkas att vi tog ner kastanjerna i höstas. Vintersolen når in på gårdsplanen nu, tidigare vårvintrar blockerades den av träden. Den andra visar när Betty sätter en busig Sigge på plats och resten är på hundarna i varierande stadier av lek/tillrättavisning eller andjakt.

Var vänlig följ och gilla: