Jag har haft en ganska tuff höst men den har i varje fall gått fort, plötsligt är det mindre än en månad kvar till jul. Våra julplaner är att familjen firar på varsitt håll, hustrun och barnen åker till hennes föräldrar medan jag och hundarna är kvar här hemma. Vi har gjort så många gånger tidigare och det brukar fungera bra.

Det är snart två månader sen jag överansträngde en muskel i skinkan/låret när jag kapade ved, sen dess har jag inte sprungit (bortsett från ett misslyckat försök för tre veckor sen). Igår satte jag dock på mig löparkläderna igen och sprang en runda. Jag avverkade 4,5 kilometer genom att omväxlande gå och springa (mest löpning). Jag kände ingen smärta men jag kände en tydlig stelhet, den blev dock bättre när jag cyklade lite efter passet. Idag har skinkan känts bra men jag tänkte ändå avvakta med att springa igen till på söndag.

Vad det gäller kastanjeveden som jag kapade upp häromdagen så har 13-åringen börjat klyva den. Min första tanke var att sönerna skulle kärra bort de kapade men okluvna klamparna till vedbacken men när jag provkörde en kärra så insåg jag att det var ganska strängt, i varje fall om man fyller kärran. Eftersom jag, än så länge, är starkare än pojkarna så blir det mitt jobb att köra bort de kapade bitarna och så får sönerna klyva och lava.

Var vänlig följ och gilla: