I går slog det mig att det bara är en månad kvar till jul. Tiden rusar iväg trots att jag inte gör nåt särskilt med den. Jag har ju mått dåligt de senaste månaderna men hösten har ändå gått fort och jag har inte upplevt att mitt mående varit kopplat till höstmörkret på samma sätt som jag upplevt tidigare år. Det känns som att hösten varit ganska ljus i år, det är först den senaste veckan som det blivit riktigt mörkt och kulet.

I samband med mitt läkarbesök förra veckan så bestämdes att jag skulle öka min dos av Cipralex (antidepressiv medicin som också hjälper mot ångest) och jag tror faktiskt att det haft effekt. Jag tycker att topparna på min ångest kapats och att mitt mående blivit lite mer stabilt. Det är svårt att säga säkert efter så kort tid, det kan ju också bero på en normal variation i mitt mående. Jag tycker generellt att det är väldigt svårt att säga säkert om mina mediciner gör nån nytta. Mina läkare är övertygade om det men vad vet de…. 🙂 Cipralex är dock ett av de få preparat som jag med säkerhet kan säga på att jag svarat bra på tidigare. Jag hade stora problem med orosrelaterat illamående för några år sen och en höjning av just Cipralex gjorde att den problematiken minskade och faktiskt blev hanterbar.

En annan medicinförändring som bestämdes under förra veckans läkarbesök var att jag skulle testa att ta Theralen (en av mina ”vid behovs”-mediciner) i form av kapslar och inte som lösning. Jag upplever dock att jag inte riktigt tror att kapslarna har samma effekt som dropparna eftersom kapslarna helt saknar smak. För mig är Theralen, och dess effekt, intimt förknippat med dess smak. Jag fick Theralen första gången sommaren 2007 när jag hade stora ångestattacker och det hade bra effekt på mig. Jag kom därför att förknippa dess speciella, mintaktiga, smak med känslan av att ångesten lägger sig och det blev nästan som en Pavlovsk reflex, redan smaken av Theralen får mig att känna att ångesten är på väg att lägga sig. Eftersom kapslarna inte smakar nåt så har ju den psykologiska effekten av theralensmaken uteblivit men jag har försökt råda bot på det genom att ta lite lösning samtidigt som jag tagit kapslarna. Smaken av Theralen i munnen gör att jag känner mig lite tryggare i förvissningen om att kapslarna ska ha effekt.

Var vänlig följ och gilla: