Jag har tänkt lite mer på mindfulnesskursen som jag påbörjade igår. Jag har ju svårt för grupper i sig men jag har även svårt för en del mindfulnessövningar, t.ex. när jag ska tänka att jag sitter vid en bäck där det flyter förbi löv.lov_pa_vattenyta_a Sen ska jag lägga varje tanke som dyker upp på ett löv i bäcken och låta tanken fara iväg med lövet. Avslappningsövningar liknande den vi gjorde igår kan också vara problematiska, inte för att de är flummiga utan för att jag har en förmåga att somna under övningarna.

I dagsläget funkar medveten närvaro bäst för mig när jag gör den i ved_slagga_kilar_borjan_apraktiska vardagssituationer, t.ex. när jag klyver ved. Då kan jag koncentrera mig på enskilda yxhugg, eller ännu bättre, på enskilda släggslag mot klyvkilen. Att vara helt fokuserad på rörelsen i slaget, att notera träffen och observera resultatet får mig att bara vara där och då, mindfulness i praktiken.

Den dubbelknäppta kavajen från Oscar Jacobson som jag köpte häromdagen har fått mig att tänka påkavaj_oj_dk_20150512_a mitt allra sämsta, och dyraste, kavajköp. Kavajen i fråga är den enda helt nya kavaj som jag köpt. Jag gjorde det i representationssyfte strax efter att jag börjat jobba som gruppchef på WSP, jag tyckte att min nya ställning krävde lite snoffsigare kläder. Då hade jag inte ett samma klädintresse som nu utan kläder var bara en sorts statusmarkör för mig. Kavajen är en enkelknäppt marinblå klubblazer från Oscarkavaj_club_blazer_oj_enkel_a Jacobson och den var dyr (drygt 2000 kronor). Nu när jag lärt mig mer om kläder så har jag insett att den har alldeles för långa ärmar för mig (och jag är ändå en vän av långa ärmar). Jag har inte använt kavajen särskilt många gånger så det är en väldigt dyr hyllvärmare.

Jag hade ju tänkt försöka sälja den dubbelknäppta kavajen på Ragtime i Göteborg men jag kanske skulle behålla den och istället försöka sälja hyllvärmaren? Den dubbelknäppta sitter bättre och är ett betydligt roligare plagg.

agg_manga_20150514_aJag rensade nyligen ett av hönsens reden på gamla ägg som de ruvat på i en evighet utan att det blivit några kycklingar. I redet jämte så låg då en höna på två ägg och jag lät henne behålla sina ägg. Nu har de andra hönorna börjat värpa hos den ruvande hönan. Hennes två ägg har på kort tid blivit 13 stycken. I dag märkte jag äggen så att jag ska kunna plocka bort eventuella nytillkomna ägg. Vi får se om det här ruvningsförsöket bliraggskal_stare_20150514_a lyckosammare än det förra.

Nån som lyckats kläcka fram ungar är stararna som häckar i en av kastanjerna på gårdsplanen. När jag var ute i förmiddags så hittade jag äggskal i gräset under kastanjen.ved_kilar_fastnat_a Lite senare under förmiddagen så kämpade jag en lång stund med att klyva en bjässe till vedklabb. Ett tag så trodde jag slagit fast båda kilarna utan att lyckas spräcka veden. Tack och lov så fick jag loss den ena kilen och med hjälp av den och ett järnspett kunde jag klyva klabben.ved_stor_kil_a

Var vänlig följ och gilla: