Igår var det strålande sol och jag kunde ta bilder som dem nedan men idag har vädret varit riktigt trist.pirana_gwanwyn_tittarbrynja_kliar_sigpirana_betar_bakom_stenjohan_pipa_bakom_rok_3johan_pipa_bakom_rok_2blames_tittar_in_i_kameranIdag har det bjudits på dimma, regn, lite blåst och bara ett par grader varmt. Riktigt uschligt väder med andra ord. Jag trotsade dock vädret och stack ut och sprang vid lunchtid. Jag till och med sprang längre än jag brukar. Sen jag kommit igång med löpningen igen så har jag inte sprungit längre än åtta kilometer men idag så blev det en mil ganska exakt. Det kändes bra i knäna hela tiden, i resten av kroppen också men mina fyra ronder på säck efter löpningen var sega. underlund_vy_20161207Dagens väder är det sämsta tänkbara väder att springa i, trist och svårt att klä sig för. Det som är bra med vädret är dock att duschen efteråt blir så mycket skönare. Jag eldade i förmiddags så jag visste att jag kunde ösa på med varmvatten. Väldigt skönt men en stund i en bastu hade inte varit fel, nån gång så blir det en vedeldad bastu i källaren.

fred_akerstrom_tva_tungorI går så körde jag sjuåringen till Halmstad för hans pysslande på KomTek. I bilen så lyssnade jag på ett ”blandband” på cd och när jag kom till en låt, ”30:e i första -72” med Fred Åkerström, som jag starkt förknippar med min barndom så bad han mig skruva upp volymen. Låten i fråga, ja hela LP:n spelades ofta hemma när jag växte upp och Freds musik gjorde starkt intryck på mig. Det är inte första gången sjuåringen ber mig höja volymen på den här, eller nån annan Fred Åkerström-låt, så den musiken håller kanske på att bli en del av hans barndom också.kartbok_grundskola

Medan sonen var på KomTek i går så var jag bl.a. på Erikshjälpens loppis. Jag köpte inget men jag hittade den här gamla bekantingen. Alla som är någorlunda jämngamla med mig känner säkert igen den som kartboken från grundskolan. Den är också ett tidsdokumentkartbok_grundskola_uppslagen eftersom den trycktes innan Sovjetunionens kollaps, jag kunde inte låta bli att bläddra i den och känna mig tillbakaflyttad till Fornbyskolan i Vagnhärad.

Till sist en länk till en spellista med Old Crow Medicine Show – klicka HÄR. Jag upptäckte dem idag och de är kanonbra! Vill du veta mer om dem så klicka HÄR.

Var vänlig följ och gilla: