I dag har jag stressat för att hinna med allt jag vill få gjort innan inläggningen i morgon. ved_pannrumDet har varit praktiska saker som att packa det jag ska ha med mig men också att förbereda så att hustrun får det så smidigt som möjligt när jag är borta. Jag har bl.a. kört in ved gwen_drickeri pannrummet, fyllt hästarnas vattenbalja till brädden, burit hö till fårhuset och t.o.m. satt fast foderhäcken som fåren kliat loss.foderhack_lagning_farhus Äldsta sonen skulle också transporteras till tandläkaren och så var det var bowling för båda pojkarna. Hustrun var dessutom på tjänsteresa idag, åkte tidigt och kommer hem sent, så jag var tvungen att hantera ungarna på egen hand under kvällen.

Jag oroar mig lite för inläggningen, det är alltid lite nervöst och spänt innan jag kommit i ordning på skarm_avd_19rummet, tjatat till mig tillräckligt med skärmar för att skapa lite avskildhet runt sängen (utgår ifrån att jag måste dela rum) och känt av stämningen på avdelningen. Det brukar dock gå bra till slut och så här dags i morgon så sitter jag förmodligen nedsjunken i en fåtölj och slötittar på TV, säkert på nåt jag aldrig skulle bry mig om att se annars, kanske Ernst som försöker julpyssla oss alla till döds.

Vad det gäller min tandvärk så hjälpte inte fredagens ingrepp, jag har fortfarande ont. Jag har pratat med min tandläkare och alternativen är antingen en utdragning eller en rotfyllning. Initialt så var jag benägen att låta dem dra ut tanden (kindtand längst bak), det hade varit betydligt billigare men om jag tar bort kindtanden så kommer övriga tänder att belastas hårdare. Det innebär att andra tänder med gamla lagningar riskerar att spricka. Därför har jag bestämt mig för en rotfyllning, första behandlingen är inbokat till på fredag.tandskydd

Jag har börjat sova med tandskyddet i munnen och det går förvånansvärt bra. Natten mellan lördag och söndag så sov jag utan tandskydd och då vaknade jag flera gånger av att min ömmande kindtand gjorde ont för att jag bet ihop tänderna. De nätter jag sovit med tandskyddet så har jag inte känt av min ömma kindtand alls.

Till sist en bild på månen som sken över Rävinge i morse.mane_full_ravinge

Var vänlig följ och gilla: