Dagens rubrik kommer sig av att jag fått lite hybris de senaste dagarna. Det började i fredags när det nya numret av Rökringar (Svenska pipklubbens tidskrift) damp ner i brevlådan. Vem har fått mittuppslaget? Undertecknad! Jag visste att artikeln skulle finnas med i det här numret men det är, i varje fall för mig, alltid lite speciellt att se mina egna ord i tryck. I tidskriften finns ju dessutom bilder på både mig och mina pipor. När det gäller piporna så kan man verkligen snacka om en katt bland hermelinerna eftersom Rökringar även innehöll en intervju med en av världens mest kända pipmakare, Erik Nørding.

I går fick min självkänsla ytterligare en skjuts uppåt när jag hittade resultatet från mitt högskoleprov 1995. Resultatet, 2,0 d.v.s. högsta möjliga, hade kunnat ta mig till vilken svensk universitetsutbildning som helst men jag har aldrig använt mig av det. Jag läste till agronom (kom in på utbildningen på resultatet av mitt första högskoleprov) när jag skrev provet och var mycket nöjd med det. Orsaken till att jag alls gjorde högskoleprovet var att min dåvarande sambo, och nuvarande fru, hade skrivit 0,1 poäng bättre än mig på mitt första högskoleprov. Bara för att visa mig på styva linan så sa jag att jag skulle skriva om provet och skriva full pott. Jag hade visserligen sju fel på men det räckte ändå till den högsta poängen. Jag är mycket medveten om det omogna i att behöva bräcka min fru men jag kan ändå inte låta bli att tycka att det är lite kul att jag lyckades överträffa hennes 1,9.

Gårdagen ägnades åt att tömma vinden inför renoveringen. Jag vet inte hur många turer ner i källaren med en kartong i famnen det blev men sammantaget så gick jag rätt många höjdmeter (var ju tvungen att knata upp igen) igår. Framåt eftermiddagen så var jag rejält trött, det kändes som om jag sprungit ett långpass. Nåt som förvånade mig var att jag även var mentalt trött, jag hade ju mest burit saker men jag antar att alla små beslut – ”spara, spara inte” som tagits under dagen blev stränga för mig.

Nåt annat som jag hittade på vinden var det första leksaksvapnet pojkarna fick. Med hjälp av silvertejp och några av deras byggklossar gjorde jag min egen version av en Thomson ”Tommy gun” kulsprutepistol.

Idag har jag äntligen lyckats klippa gräset. Jag minns inte när jag klippte det sist men det är länge sen. Det är väl egentligen inte hela världen om gräsmattan blir lite vildvuxen men av nån anledning så stressar det mig att se den så. Jag är därför väldigt nöjde med att jag kom ut med min lilla traktor.

Till sist en fladdermus jag fotade i går. Skärpan lämnar en hel del övrigt att önska men jag är ändå nöjd med fotot.

Var vänlig följ och gilla: