Det har regnat rejält de senaste dagarna (även om gårdagen var helt ok) och det syns som vatten på åkrarna men tyvärr också som vatten i vår källare. Vi bor ju högt så nån stor översvämning är det inte frågan om men det sipprar in vatten genom väggen mot gårdsplanen. Vi har dränering och platonmattor där men det går samtidigt in flera rör genom väggen så mattorna är inte helt täta. Gårdsplanen sluttar också ner mot huset, så vattnet trycker mot källarväggen. Jag har grävt mer kanaler och byggt lite fördämningar för att försöka leda ytvattnet bort från huset. Vi får se hur väl jag lyckades. Vattnet har inte orsakat några större skador men det känns inte bra att det tagit sig in i källaren.

Jag kunde dock njuta lite av solsken i går när jag satt på en sten i fårens hage och rökte. Det blev riktigt varmt så jag fick plocka av mig scarf, kavaj och till slut även luvtröjan. Jag fotade en hel del när jag satt där på stenen men det var bara fyra kort som blev bra.Igår roade jag mig också med att digitalt mäta upp min löprunda i vår skog. Jag hade hoppats att få ihop en slinga på två kilometer men det blev bara 1,6. När fåren är hemmavid igen så kan jag lägga till en sväng i den hagen de går i nu och då kommer jag definitivt upp i två kilometer. Att jag inte springer där redan beror på att jag är rädd att fåren ska haka på mig och gå genom staketet när jag springer ut från hagen.

Som ni säkert märkt så har det dykt upp symboler för bl.a. Facebook, Google och Twitter längst ner på alla sidor på bloggen. De är ett fortsatt försök från min och min hemsidedesigners sida att ge bloggen ett lite proffsigare utseende och också möjlighet för er att dela innehållet. Jag skrev ju om det i mitt förra inlägg men efter att jag lagt ut den texten så upptäckte vi att ”Gilla”-knappen inte riktigt funkade som vi tänkt oss. Knappen är därför numera ersatt med en ”Share”-knapp (gick tydligen inte att få knappen på svenska med den programvara vi jobbar med). Symbolerna i det nedre vänstra hörnet ska flyttas till högersidan och bli fasta och inte flytande som nu. Han som hjälper mig måste dock ta lite betalda uppdrag nu så han hinner inte fixa det på studs. Ni får helt enkelt dras med de flytande symbolerna ett tag.

Uppdatering 20170915 kl.20.30

Som ni säkert noterat så tog han som hjälper mig med det tekniska kring bloggen sig tid och gjorde justeringarna på studs.

Var vänlig följ och gilla: