I går började jag titta på ”Den tatuerade änkan” på SVT-play. Jag har sett den tidigare men det var länge sen och jag hade glömt hur bra den är. Helt fantastisk! Inledningen av filmen, där huvudpersonen Ester sliter med att ordna julmaten för en familj som bara tar henne för given, fick mig att tänka på min farmor. Min bild av henne är att hon ägnade en stor del av sitt liv åt att serva familjen fast hon egentligen hade större förhoppningar än så. Tyvärr så fick hon aldrig Esters chans att leva ut och blomma upp på äldre dar.

Jag har fått en ”Gilla”-knapp på bloggen men när skulle testa den i går så fick jag ett mindre psykbryt. Jag blev väldigt orolig för hur den skulle funka ( min granne och ”webmaster” har ordnat det tekniska) och för hur folk skulle reagera om de såg inlägg från bloggen i sina Facebook-flöden. Upplevs det som störande spam eller som nåt intressant? Egentligen är det skit samma hur det uppfattas, både på Facebook och här på bloggen, men jag hade en sån där osäker och orolig dag igår. Anledningen till att jag vill ha ”Gilla”-knappen är inte så mycket för att öka exponeringen av bloggen som för att jag, oavsett hur många som läser den, vill att den ska se så proffsig ut som möjligt. Jag har noterat att det dykt upp ”Gilla”- och ”Dela”-knappar på nästan alla hemsidor som jag besöker så jag ville inte vara sämre. Fåfängt? Javisst!

Tidigare under gårdagen så fick jag ett något mindre sammanbrott när jag skulle välja kläder och insåg hur många av mina västar som inte längre passar. Västen har, tillsammans med hatten, blivit nåt av ett signaturplagg för mig och jag vill verkligen ha många västar att välja mellan. Nu är det dock obehagligt många som stramar över bröst eller mage (eller båda) och det kändes inte alls bra. Eftersom jag var på ett oroligt humör i går så fick (den relativa) bristen på västar onödigt stora proportioner. Väststressen ledde dessutom till ett lite oplanerat köp av en väst. Jag hittade en väldigt snygg väst på ebay (råkade bara snubbla över den…..) och kunde inte låta bli att köpa den. Att köpa kläder på ebay är alltid lite av en chansning när det gäller passformen men det är en månads öppet köp och eftersom jag betalade med PayPal så står de för en eventuell returfrakt. Så om jag inte är nöjd kommer det bara kosta mig tiden det tar att få iväg returen.

Orsaken till att jag provade en massa olika västar i går var att jag skulle in till Halmstad. Åttaåringen skulle till KomTek (en verksamhet i kommunens regi där barnen för testa att bygga saker som ”rör sig, låter eller blinkar”) och dessutom göra några ärenden. När jag hämtade sonen så hade han med sig en fantastisk liten manick som han byggt. Med hjälp av två sprutor, en slang och en pappersmugg (och lite till) hade han byggt en liten tryckluftsanordning. Den går inte att använda till nåt men det till trots så var den skitfräck!

Idag har SMHI hotat med mycket blåst och regn så under förmiddagen så stormsäkrade jag gården lite. Jag plockade ner ungarnas studsmatta, spände ihop logportarna och grävde kanaler för regnvattnet.

Var vänlig följ och gilla: