När jag satt och drack morgonkaffet idag så hörde jag ett konstigt ljud utifrån, en återkommande metallisk trumvirvel. Jag gick runt i huset och kikade ut genom fönstren och efter en stund förstod jag vad ljudet kom sig av. Det var en hackspett som satt i en hängränna och hackade. Hackspettarna har varit väldigt aktiva här den sista tiden, deras trumvirvlar har ljudit över nejden. Jag vet inte om det ljudliga hackandet bara är födosök eller om det också har en social funktion. Jag misstänker nästan det senare efter att ha sett hackspetten i hängrännan och lite senare en annan (eller samma) på plåttaket ovanför veden. Metallen ger en väldigt bra resonans och hörs säkert långt.

I går så hade vi fårklipparen här så alla tackorna är nyfriserade. De ser verkligen små och spetiga ut när ullen är borta. Han som klipper är duktig och det tar inte lång tid för honom att beta av en tacka och när han är klar hänger sen ullen ihop i ett enda stort sjok. När tackorna slapp sin päls så vidtog ett ihärdigt kliande.

Hustrun och jag var motionerade båda hästarna i förmiddags – vi körde Pirana och hade Hia springandes bredvid i grimma och grimskaft. Eftersom jag höll i grimskaftet så hade jag ingen möjlighet att fota ekipaget men det blev i varje fall en bild på Hia när han rullade sig efter vår lilla utflykt.

Sönerna och jag håller på att titta på ”Lawrence av Arabien” och när vi satt framför teven vid lunchtid så small det till i en av fönsterrutorna och när vi såg efter vad det var så låg det en död talgoxe nedanför fönstret. På den undre bilden ser det ut som att den är vaken, kanske “longing for the fjords…” men precis som papegojan var den stendöd.

Till sist några påskliljor.

Var vänlig följ och gilla: