De senaste dagarna har det hänt två bra saker och en dålig här. Den dåliga är att Pirana fått fångkänning igen, det är i varje fall vad vi tror. I lördags kväll var hon varm över hovarna och reagerade när vi klämde med en visitertång. Hon verkade inte vara halt men för att motverka eventuell fång har vi hållit henne inne i boxen, kylt fötterna och gett henne en antiinflammatorisk och smärtstillande medicin.

När Pirana stod inne i går så lät vi Hia komma ut ensam i hagen (hade sällskap av tackorna) men han gillade det inte alls. Han stod vid grinden och gnäggade, och gjorde han inte det så sprang han en massa, helt klart stressad av att vara ensam i hagen. Idag har han därför bara varit ute en stund på förmiddagen. Det blir mer att mocka för mig men jag tror han mår bättre av det.

Den första braiga saken är kanske mer kul än bra – jag fick en bok om boxning av en i USA som följer min piprökningskanal på YouTube. Boken är skriven av ”The Manassa mauler” Jack Dempsey (kanske mest känd genom den ”långa räkningen” mot Gene Tunney) och handlar om hur man bör träna boxning. Jag har bara bläddrat lite i den men trots att boken har några år på nacken så har jag redan hittat saker jag vill pröva med sonen vid våra tisdagsträningar.

Den andra bra saken som hänt är att en granngård som är intresserad av att släppa kvigor i våra hagar har varit här och tittat på markerna och pratat med hustrun. De är helt klart intresserade och förhoppningsvis kan vi komma överens ganska snart. Det upplägg vi diskuterar just nu innebär att grannen ansvarar för stängsling och röjning i de hagar de använder och att vi dessutom får lite betalt. Jag hoppas verkligen att det här går i lås, det skulle ta bort en massa stress och ”måsten” för mig.

Nu när våren är här är drar ju småfåglarnas bobyggande igång. För att hjälpa dem med ett varmt och bra isoleringsmaterial så har jag lagt ut lite ull i trädgården. Det brukar alltid vara några fåglar som begagnar sig av den, i varje fall så ser jag varje år fåglar som flyger omkring med ull i näbben. Några vårar har jag till och med sett att kajorna plockar päls från hästarna – jag antar att de har det i sina bon.

Var vänlig följ och gilla: