Helgen har varit produktiv och full av aktiviteter men samtidigt ganska sträng för mig. Jag tycker verkligen att lördag och söndag är de två jobbigaste dagarna i veckan, mycket som ska göras och få rutiner. En sak som gjort helgen extra jobbig är att hustrun och jag diskuterat pengar i relation till vindsrenoveringen och köp av en ny bil (vi vill göra oss av med min Ford). Diskussioner om vår ekonomi är alltid jobbiga för mig eftersom de dels skapar en stress när våra ganska begränsade (allt är visserligen relativt) ekonomiska ramar och marginaler blir tydliga och dels skapar de skuldkänslor eftersom jag bidrar med så lite till vår gemensamma ekonomi. Jag kan inte hålla mig borta från ”om”-tankarna. Om jag varit frisk och fortsatt jobba på WSP så hade vi haft helt andra ekonomiska förutsättningar än nu. Jag vet att såna tankar är meningslösa men jag jan inte låta bli att tänka dem. När det gäller saker som renoveringar och bilköp så tillkommer ju dessutom i-landsproblemet att man måste bestämma sig för vad det egentligen är man vill köpa. Både när det gäller bilar och tapeter är utbudet bedövande stort.

I lördags var det kallt, vackert och blåsigt (med en fantastisk solnedgång) men i går hade vinden mojnat och då var det riktigt trevligt att vara ute. Killarna hade en kompis här och jag grillade korv och marshmallows med dem och vi hade det riktigt trevligt. Efter korvgrillningen körde hustrun och 9-åringen med Pirana och jag cyklade jämte. Pirana tyckte det var kul att få komma ut på vägarna, stocksläpandet går lite för långsamt för henne, och låg på som attan. När vi kom tillbaka till stallet så var hon rejält svett vilket resulterade i en ordentlig rullning så fort hon kom ut i hagen.Efter turen med Pirana så satte jag mig i solskenet utanför pannrumsporten och rökte. Det var verkligen en trivsam upplevelse även när värmen i solen började avta och kylan smög sig på.

Efter helgens äventyr har jag idag återgått till min vardagsrutin som innehåller både nytta (djuren och veden) och nöje (träning och piprökning). Jag lyckades också genomföra den utan att det blev stressigt i nån ände, allt flöt för en gångs skull på i en bra takt.

Min klättrande son gjorde en, i hans tycke, spännande upptäckt när han var uppe i en av kastanjerna på gårdsplanen i går – en död fågel i en hålighet. Han lånade kameran och fotade den, resultatet ser ni nedan (han ville gärna ha med fotot på bloggen).Allra sist kommer en bild på morgonens kyla, -7˚C.

Var vänlig följ och gilla: