Helgen som gick var ingen höjdare, den inleddes med att jag fick underkänt när jag besiktigadebilbesiktning_2 hustruns bil. Problemet var en spricka i vindrutan, en spricka som sett likadan ut i över tre år och som klarat lika många besiktningar var helt plötsligt inte godkänd. Jag tjafsade lite med dem men det var lönlöst. När jag på fredagen sen kollade posten så fanns där ett brev från länsstyrelsen, vi är uttagna för en administrativ kontroll av våra djur. I dagsläget så innebär det bara att de vill ha besked om hur lansstyrelsen_adm_kontrollmånga djur av varje djurslag vi har men de kan besluta att gå vidare och göra en fysisk kontroll. Av nån anledning så känner jag mig ganska säker på att de kommer att göra det i vårt fall. Jag vill verkligen inte ha länsstyrelsen rännandes här. Vi har inget att dölja men risken finns alltid att man får nån paragrafryttare till kontrollant som kräver att varje mått ska vara uppfyllt på centimetern. Jag har tyvärr grubblat en hel del på den där länsstyrelsekontrollen, det känns verkligen inte bra att folk som jag känt och jobbat med kanske ska komma ut och granska oss. Visst, det är inte säkert att det blir nån fysisk kontroll men eftersom jag ser glaset som halvtomt så är jag övertygad om att det blir en.

Lördagen var en ganska bra dag men under söndagen så sket det sig riktigt. Först så började telefonen och internet att krångla och när jag ringde och felanmälde det så sa de på Tele 2 att de inte kunde mäta upp nåt fel på vår linje, de menade därför att felet (ett kraftigt brus i luren) berodde på vår telefon och att det bara råkade slumpa sig så att internet inte fungerade samtidigt, att det problemet berodde på problem hos vår internetleverantör. Det här sa de trots att jag berättat att samma dubbla problem uppstod efter att Urd dragit förbi. Gårdagens samtal slutade trots allt med att de tog emot felanmälan och ska skicka ut en tekniker (inom sju arbetsdagar) trots att de hävdade att det inte var nåt fel på linjen. Under kvällen så repade sig internet något och vi var i varje fall uppkopplade ibland, bruset i telefonen kvarstod dock. Nån timme efter att jag felanmält telefonen så slamsugning_pagarupptäckte hustrun och jag att det inte rann undan i avloppet (toa, dusch, diskmaskin m.m.) som leder ut från huset. Vi hade stopp i det i slutet av augusti så det kändes oroväckande att det verkade vara stopp igen. Det var värre än oroväckande – stoppet fanns inte i röret ut från huset utan i vår ”trekammarbrunn” (tre seriekopplade brunnar) där den första brunnen var bräddfylld med avloppsvatten. Katastroftankarna drog omedelbart igång hos mig – ”Ska vi behöva anlägga en ny avloppsanläggning nu?” Vi vet om att vi förmodligen kommer att behöva anlägga ett nytt avloppssystem inom en femårsperiod (p.g.a. av hårdare miljökrav) men det är skillnad mot att planera in en sån utgift mot att den plötsligt dyker upp, helt utan förvarning. I går slamtommning_20170123kväll kunde vi inte göra så mycket åt problemet annat än att inte använda vatten. Ibland är det bra att ha ett utedass!

I morse ringde hustrun till Slamsugningstjänst och de har nu varit ute och tömt avloppsbrunnarna och det verkar som att det slarvades vid den senaste tömningen så brunnarna blev inte helt tomma då, följaktligen blev de sen fulla fortare. Dagens tömmare ska prata med han som var här i augusti och förhoppningsvis behöver vi inte betala fullt pris för den här tömningen.johan_pipa_20170123

Strulet under helgen fick upp mig rejält i varv och fast jag satt länge och puffade på min favoritpipa så släppte oron inte riktigt. Jag somnade därför inte förrän sent och var därför rejält trött när jag kom till tandläkaren för del två i den rotfyllning som påbörjades innan jul. Nu gällde det att forma till tanden så att det går att fästa en krona på den och sedan göra en avgjutning. Jag trodde besöket skulle vara avklarat på en timme men det tog nästan dubbla den tiden. Det utdragna tandläkarbesöket ledde till att jag behövde stressa en del under lunchenen, något som min trötta kropp inte behövde.

kuvert_tobakSom ni hör har allt inte riktigt varit på topp de senaste dagarna. Jag ska dock vara ledig både tisdag och onsdag och ser verkligen fram emot det. När jag kolla dagens post fanns där dessutom två roliga överraskningar i form av brev från Storbritannien. Breven var från två av tobak_plugg_revor_o_rommina YouTube-vänner och innehåll piptobak, närmare bestämt pluggtobak (d.v.s. tobak pressad i hårda kakor). Ser fram emot att prova dem de kommande dagarna. Den mindre tobaksbiten är inte vanlig köpetobak utan det är en kille som köpt tobaksblad och sen gjort resten själv.

Var vänlig följ och gilla: