I natt hade vi den första riktiga nattfrosten, det var så pass kallt att vattnet i hästhagen frös. balja_is_hasthageIsen var tunn men den var trots allt där. När frosten kommer så släpper kastanjerna sina blad, även om det inte blåst nåt så har det singlat löv mot marken hela dagen.

Frosten, och det faktum att vi hade sol i morse, gjorde att jag inte kunde motstå frestelsen att ta fler höstiga kort. Här är några.

lonn_upplyst_20161026hosttrad_backelonn_liten_hostJag har nu ordnat en hatt som matchar min mörka kavaj som jag har när jag håller på med johan_kavaj_pannrum_hatt_svartvedpannan. Jag har haft hatten nåt år men knappt använt den så därför får den bli en hemmahatt.

De senaste kvällarna har jag haft svårt att somna så det har inte blivit mer än fem timmars sömn per natt men i går kväll så infann sig sömnigheten rejält. Jag sov tio timmar i natt och det behövdes verkligen, särskilt som idag är ännu en sån där rumphuggen ledig dag. Idag gjorde det faktum att nioåringen skulle till tandläkaren för att prova och hämta sin tandställning att jag bara kunde rå mig själv på förmiddagen. Efter lunch åkte jag och hämtade honom på skolan i Harplinge för vidare transport till tandläkaren och sen var han hemma med mig. Även om han skötte sig själv så är det inte samma ledighet för mig när det finns nån annan i huset.

Medan han lekte så skrev jag lite på det här inlägget och filade på en pipa. fil_pipa Jag tycker att jag blivit mer avancerad i mitt pipmakeri den senaste tiden. Jag har i varje fall blivit mer omplåstrad på grund av det. Det är inte kniven som orsakar de flesta blessyrerna, även om jaghand_plaster faktiskt skurit mig i tummen, utan filen som jag har för att fila till pipan när jag väl är klar med sågande och täljande. Jag håller piphuvudet i vänsterhanden när jag filar och ibland så slinter jag och filar istället vänsterhanden. Filen är ganska grov så det blir lätt blödande så.

”Gwen” var väldigt pigg när jag släppte ut hästarna i morse. Jag hann inte med att filma allt men en liten snutt blev det i varje fall.

 

Var vänlig följ och gilla: