Min födelsedag inföll tidigare i veckan men vi avstod firandet då för att istället gå ut och äta i går kväll. Krogen vi valde var kultpizzerian Lilla Napoli i Falkenberg, stället som serverar den bästa napolitanska pizzan i Sverige. För att läsa mer om napolitansk pizza klicka HÄR. Ingen i familjen hade varit på Lilla Napoli tidigare så det var lite av ett äventyr, särskilt som bokningsbekräftelsen såg ut som nedan.De kör uppenbarligen sitt pizzabakande på tajta boliner men bekräftelsen gjorde att jag var väldigt stressad över att vi inte vi skulle vara där i tid. Vi anlände dock med marginal men jag hade spänt mig rejält och hemkommen efter en mycket god pizza blev jag rejält trött.

Jag var uppklädd i italienska kläder inför vårt restaurangbesök. Byxorna och hatten var inte italienska men resten var designat och tillverkat i Italien. Skjortan, en Borrelli, är till och med sydd i Neapel. Är ni inte bekanta med skjorttillverkaren Borrelli så kan jag berätta att modesajten Manolo.se beskriver dem så här ” Bland skjortnördar är Luigi Borrelli ett närmast heligt namn. Tillsammans med Brioni och Kiton har det napolitanska familjeföretaget Borrelli sedan starten 1957 utgjort spetsen för italiensk herrkonfektion”. Min Borrelliskjorta är inte inköpt på nån exklusiv herrekipering utan på Röda Korsets secondhand i Halmstad, fast den var ny när jag köpte den. Etiketten med namnet på den sömmerska som sytt de handsydda delarna satt fortfarande kvar. Vad jag betalde för skjortan? 65 spänn!

Idag åkte hustrun och jag ner till Skåne och övningskörde med vår blivande häst, Tora. Hon gick som tåget och fast det var lite kylslaget så blev det en härlig tur. Precis som Hia så gäspar Tora våldsamt efter avklarad körning.

Var vänlig följ och gilla: