Sjuåringen började kräkas i går kväll spyaoch det resulterade i en vaknatt för mig. Jag satt och höll koll på honom fram till tvåtiden då det verkade ha lugnat sig för honom. Idag mår han bra så jag hoppas att det bara var en kort släng av kräksjuka och att den inte sprider sig till nån annan i familjen. Ett utbrott av kräksjuka nu skulle komma väldigt olägligt med tanke på den stundande Irlandsresan.

På grund av att jag satt uppe i natt har jag sovit mycket idag och jag ställde in både praktik och terapi med hänvisning till smittorisken. Praktiken gör väl inte så mycket att jag missade men det hade varit bra att haft ett terapitillfälle till innan vi åker till Irland. Ibland blir det inte som man vill.

En positiv sak med att jag satt upp och vakade över sonen var att jag fick lite revansch på fotograferingen av bredsektorspindeln som jag bloggade om igår. När jag skulle lägga mig så tänkte jag att jag skulle kolla om den kanske var framme och reparerade sitt nät som blev skadat i går. Mycket riktigt så satt där en bjässe till spindel. Nu fick jag bättre bilder på den, även om det är svårt att se hur stor spindeln faktiskt är på dem. spindel_bredsektor_20160721_1spindel_bredsektor_20160721_2Medan jag fotograferade så fick jag syn på en liten bredsektorspindel också. Den var längre ner på väggen så bilden på den blev bättre.spindel_bredsektor_20160721_litenJag har också fotat steklarna som jag skrev om i går. Det verkar vara nån slags rovstekel eftersom jag såg hur de kom flygandes med flugor som de släpade ner i sina hålor. Efter att ha googlat lite så tror jag att det kan röra sig om Allmän glattstekel.stekel_med_fluga_1stekel_med_fluga_2Idag vid lunchtid så svärmade pilfinkarna utanför kontorsfönstret! Förutom hängrännan så verkar byggställningen är en bra plats att sitta på.

pilfink_manga_hangranna_2pilfink_manga_hangranna_3pilfink_flyger_stuprannaTill sist en solnedgångsbild tagen i samband med gårdagens fårkoll.solnedgang_gm_ek

Var vänlig följ och gilla: