Det kan inte ha undgått nån som läst bloggen den sista tiden att piprökning upptar en stor del av mitt liv just nu. Jag inte bara röker pipa utan nu har jag också gett mig på att skapa min egen tobak_prov_jonas_rtobaksblandning! När jag besökte pipmakare Jonas Rosengren så fick jag med mig tre provpåsar med tobak som han gillade. Alla tre var s.k. engelsk tobak som inte är smaksatt med tillsatser utan smaken härrör enbart från de olika tobakssorterna som ingår. De tre tobaksproverna som jag fick var alla rökiga (beroende på att de innehåller Latakia-tobak).

Jag kan inte säga att jag är nån tobakskonnässör men jag föredrar en mer smaksatt tobak, gärna söt med en tydlig vaniljarom. När jag rökt Jonas tobak så har det smakat lite som att dricka rökigt te, typ Lapsang Souchong. Det är ett te som jag vill ha socker i om jag dricker det och jag saknar också sötma i tobakssmaken. Som nu är den ok men jag skulle vilja ha nåt mer. Tobaken har dessutom börjat torka så jag behövde flytta över den från plastpåsarna den låg i när jag fick den till ett bättre johans_english_blendförvaringskärl. Som kärl valde jag en f.d. senapsburk och där blandade jag alla tre sorterna (det är förmodligen att häda men de smakade ju lika för mig). När jag ändå höll på att blanda tobaken så passade jag på att slå på lite whisky också. Tanken var att det dels ska återfukta tobaken och dels ge den där lilla extra sötman. Ska bli spännande att se hur det smakar men tobaken luktar mycket godare nu!

Efter att jag bloggat i går så var jag ute och fotograferade lite, det blev bl.a. några blåklockor och några pipbilder.

blaklockor_20160719blaklockor_20160719_2

 

 

 

 

 

 

 

johan_piprokning_20160719_1piprokning_20160719_1

 

 

 

 

 

piprokning_20160719_2Jag tog också några bilder på skatorna jag slog ihjäl och hängde upp utanför hönshuset. Det återstår inte mycket av dem. Jag har inte sett fler skator i hönshuset så jag tror att mitt budskap gick hem.skata_upphangd_rester_1skata_upphangd_rester_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

myror_flyg_vaggDagens fotograferande har präglats av småkryp. Strax innan lunchtid så upptäckte jag att myrorna som dykt upp utanför ytterdörren börjat svärma och nu klättrade på huset.myror_farstutrappen Jag sprejade dem med insektsgift och det hade önskad verkan. När jag stod och tittade på myrorna som dog så såg jag plötsligt en spindel som höll på att håva in en flygmyra den fångat. spindel_byte_20160720När jag fotade den så upptäckte jag ännu en spindel som höll på att hantera byten. spindel_bredsektor_1spindel_bredsektor_2Den här spindeln var stor, 1,5 cm (i kroppen) och nätet satt ganska högt upp så det var svårt att få bra bilder på den. Den försvann också ganska snabbt in i ett hål i väggen. Jag har dock lyckats identifiera den som en Bredsektorspindel.

När jag gick in efter att ha fotat spindlarna så noterade jag att en otursdrabbad spindel suttit högst spindel_mosad_oturupp bohalaor_sand_husetpå insidan av ytterdörren när nån stängt. Jag har fotograferat fler småkryp idag, nån form av stekel har grävt små bohålor i sanden invid huset. bohalor_sand_huset_stekelNär jag gick in efter att ha fotat steklarna så knäppte jag de här bilderna på en nässelfjäril.Fjaril_nasselfjaril_20160720_1Fjaril_nasselfjaril_20160720_2Jag tycker att bilderna blev bra men de kompenserar inte besvikelsen över att jag inte fick till nån bra bild på Bredsektorspindeln.

Måendemässigt stod jag mig ganska väl fram till 15-tiden idag, samtidigt som jag då blev klar med att ha johan_svettig_skjortasatt stängselstolpar så blev jag väldigt orolig. Vanligtvis så får ju fysisk aktivitet mig att må bättre men slitet i värmen hade inte den effekten, fast svettig blev jag.

Var vänlig följ och gilla: