Idag så trodde jag att SÄPO till slut kommit på att jag låter IRA mellanlagra vapnen de smugglar från Ryssland till Irland här på gården. 🙂 När jag satt ute vid brasan och puffade på min pipa så började plötsligt en helikopter lågsniffa över gården och hagarna (klicka på helikoptersekvensen så blir bilderna lite större och tydligare).helikopterx4 Den flög verkligen i höjd med trädtopparna och jag väntade bara på att den skulle landa och Nationella insatsstyrkan skulle hoppa nationella_insatsstyrkanur med dragna vapen. Helikoptern cirklade lite över gården (skrämde några av fåren i sken) men försvann sen bort åt Brännarpshållet. Jag kunde inte se nån tydlig märkning på helikoptern så jag vet inte om det var E.ON som var ute och kollade sina ledningar eller om det var försvaret som var ute och flög.helikopter_5Innan helikopterincidenten så hade jag huggit ved, jag kapade upp en del i onsdags och nu är den ved_kluven_yxaveden kluven. Är vädret någorlunda i helgen så hoppas jag hinna lava den också.

I går skrevs ännu en sida i berättelsen om mitt Fordhelvete till bil. Hustrun hade Forden eftersom hennes Passat var inne på service och när hon och jag på eftermiddagen åkte till verkstan för att hämta hennes bil så märkte vi att det luktade varma bromsar. Vi tyckte det var märkligt eftersom delanebil nyss bytt bromsoket på ena bakdäcket just för att bromsen låg på. Jag gick in på verkstan och högg mekanikerna och sa att bakbromsen fortfarande låg på. Han såg förvånad ut men gick med till bilen och väl där konstaterade han att vänster bakbroms inte alls var varm men att vänster frambroms var glödhet. Vi fick lämna Forden på verkstan och åka hem med en lånebil. Det är fan ta mig alltid nåt som strular med Forden!

Nåt lite roligare som hände i går var att vi fick ett riktigt vackert snöfall på förmiddagen. Stora fina flingor singlade ner och täckte snabbt marken. De är borta nu men ett tag var det alldeles vitt och fint.sno_20170302Idag har jag ett par skor som jag köpte på Kupan i Falkenberg för länge sen men som av nånskor_churchs_johan anledning inte blivit använda. Det är ett par Church´s så det är ”fina” skor av bra kvalitet. Mina är också från 90-talet (har varit i kontakt med Church´s och fått det bekräftat) så de är gjorda innan Prada tog kontroll över företaget och kvaliteten på skorna sjönk. Det är väldigt sköna, det är ”slip-ins” så de är nästan lite som ett par tofflor. Den vänstra skon knarrar dock väldigt mycket, det är nog korken som ligger som fyllning under sulan som åstadkommer ljudet. När jag har gått i korridorerna på Soc idag så har det hörts lång väg.

Till sist en glödig bild från i förmiddags.glod_brasa

Var vänlig följ och gilla: