Jag fick inte med allt som hände i går i mitt senaste inlägg så här kommer en komplettering.

Den 18:e oktober förra året så bloggade jag om att jag sett en snygg kostym på Emmaus. Den var glencheckrutig med inslag av både rosa och orange, mönstret var skitsnyggt men kostym_glencheck_rosa_orange_detaljeftersom kostymen kostade 500 kr så var det aldrig aktuellt att köpa den då. Jag hoppades istället att den skulle dyka upp på nån av Emmaus återkommande reor. När jag igår var inom Emmaus för första gången på över en månad så fann jag till min stora glädje att reade de ut kostymen, kostym_glencheck_rosa_orange_utlagdden var nedsatt till 40 kronor! De hade rea på en massa kläder och skor så jag fick med mig två par skor också (20 kronor paret), det ena paret (det högra) ska jag behålla och det andra ska jag försöka sälja i Göteborg. ”Mina” skor är av skorx2_20krett portugisiskt märke , ”Fly London”, som jag inte har koll på men de verkar rejäla och har en del roliga detaljer.sko_20kr_detalj Innan jag åkte till Emmaus igår så var jag på Kupan och även där fyndade jag lite, det blev två kavajer och en väst men alla tre plaggen ska till Ragtime i Göteborg (för små för mig).kavaj_x2_vastJag hade inte bara tur i mitt klädhandlande utan också tur i trafiken. När jag skulle hem från Halmstad så velade jag kring om jag skulle ta motorvägen eller småvägarna. Lusten att köra fort på kurviga vägar vann så det blev bakvägen hem från Halmstad. Hemkommen så förstod jag att det trafikverket_krockar_getinge_200smällt på flera ställen på E6:an så hade jag tagit den vägen är risken stor att jag hamnat i långa bilköer.

I torsdags var det val på Nordirland och resultatet, som blev klart i dag, kommer förmodligen att göra det nordirländska politiska landskapet ännu mer polariserat. Sinn Féin gick framåt i valet och är nu nästan lika stort som det största unionistpartiet, DUP. valresultat_nirland_2017Den politiska gången är att Sinn Féin och DUP ska försöka bilda en samlingsregering men det nyss genomförda valet utlystes i praktiken på grund av att deras samarbete inte fungerade. Valresultatet kommer förmodligen inte göra Sinn Féin mer kompromissvilliga (det är de som gett efter mest tidigare) och jag har svårt att se DUP backa från sin sekteristiska politik. Om Sinn Féin var valets stora vinnare så är nordirländarna i gemen de stora förlorarna eftersom de kommer att få fortsätta med en regering som inte lyckas få nåt uträttat. Alternativet är att parlamentet i London tar över styret av Nordirland men det är nåt som jag tror att de kommer försöka undvika i det längsta. På lång sikt så tror jag dock att valresultatet är ett litet steg mot ett fritt och enat Irland.

Var vänlig följ och gilla: